NASA'nın Pek Çok Rekora Sahip En Ünlü Kadın Astronotu Emekli Oluyor!

20
3
3
3
2
NASA'nın gelmiş geçmiş en başarılı kadın astronotlarından biri olan Peggy Whitson, bugün itibariyle emekli oluyor. Konuyla ilgili açıklama NASA'nın resmi sitesinden yapıldı.

9 Şubat 1960'da ABD'de doğan Peggy Whitson, 26 yaşındayken NASA'ya araştırmacı olarak katılmıştı. 10 sene sonra resmi olarak NASA astronotu olan Whitson, 22 yıl sürdürdüğü bu görevinden bugün itibariyle emekli oldu.

Whitson'ın kariyeri, akıl almaz başarılarla dolu. ABD tarihinde uzayda en çok zaman geçiren insan olma ünvanını elinde tutan Whitson, 3 farklı görevde olmak üzere toplamda tam 665 günü Dünya dışında geçirdi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nu yöneten ilk kadın olma ünvanına da sahip olan Whitson, daha sonrasında aynı görevi bir kez daha üstlenmişti. Whitson aynı zamanda 2016'da yaptığı uzay göreviyle, Dünya dışına çıkan en yaşlı kadın astronot olma ünvanını da eline geçirmişti.

Üstelik hepsi bunlarla sınırlı değil bile. NASA'nın en deneyimli kadın uzay yürüyüşçüsü olmasının yanı sıra, NASA'da baş astronotluk görevi verilen ilk kadın da kendisi olmuştu.

Peggy Whitson Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki görevleri boyunca kanserli akciğer dokusu ve kemik hücreleriyle ilgili araştırmalar dahil olmak üzere birçok deney yaptı ve dört defa uzay yürüyüşü gerçekleştirdi.

NASA tarafından emekliliğinin ardından Whitson'la ilgili "İnsanlığın uzay uçuşlarında standartı en üst seviyeye çıkardığı ve tüm dünyaya örnek olabilecek muhteşem bir rol model olduğu" gibi güzel ifadeler paylaşıldı.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-06-nasa-record-breaking-spacewoman-astronaut.html
20
3
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
20
3
3
3
2