NASA'nın Ünlü Mars Aracı Curiosity, Kum Fırtınasında Çektiği Selfie'yi Gönderdi

28
5
4
2
2
NASA'nın yıllar önce Mars yüzeyine gönderdiği ve periyodik olarak Mars'tan bilgiler ilettiği aracı Curiosity, bu kez de çektiği selfie ile gündeme geldi.

Geçtiğimiz günlerde Mars'ta keşif görevini sürdürmeye çalışan 'Oppurtunity' isimli araç, Mars'ta yaşanan devasa kum fırtınaları sonrasında maalesef ayvayı yemişti. Kum fırtınasından beri haber alınamayan araçla ilgili net bilgiler önümüzdeki günlerde elimize ulaşacak. Ancak 'Curiosity' açısından işler yolunda gidiyor.

Tüm bu kum fırtınası hengamesine rağmen, Curiosity görevine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Mars yüzeyinden yeni bir selfie paylaşan Curiosity'ye dair, bir de bu selfie'leri kolları olmadan nasıl çekebildiğine dair video yayınlandı. Herkesin 'kolları olmayan bir araç nasıl selfie çekebilir?' sorusunu sorduğu araca dair çok basit bir açıklama mevcut.

()

Çekilen selfie, aracın öncelikle çevreyi 180 derecelik bir açıyla taraması ile başlıyor. Daha sonra bu resmi işleyen Curiosity, herhangi bir biçimde kollarını kullanmadan selfie çekebiliyor. Bu çekimi Oppurtunity isimli bir diğer keşif aracının bağlantısını koparmasına sebep olan, güçlü kum fırtınası esnasında çeken araç da böylece rüştünü ispatlamış oldu. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/the-curiosity-rover-took-this-selfie-in-the-middle-of-a-dust-storm-on-mars/
28
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
28
5
4
2
2