NATO Kriterlerini 6 Kat Aşan Yerli Tabanca: MC 28 SA

16
2
1
0
0
Yerli üretim tabanca MC 28 SA, silahlarla yapılan NATO atış testini 6'ya katladı.

Karadeniz Silah Projesi kapsamında 1994 yılında kurulan ve 2001 yılında özelleştirilen GİRSAN Silah Sanayi'nin MC 28 SA adlı tabancası, NATO kriterleri konusunda adeta şov yaptı.

Özel polimer gövdeye sahip olan MC 28 SA, modern silahlarda mevcut olan emniyet sistemine de sahip. Sonradan entegre edilebilmesi ile kendi alanında dünyada bir ilk olan tabancanın emniyet mandalları da opsiyonel.

Bunların yanı sıra MC 28 SA, gövde ve şarjör grubu aynı kalacak şekilde 9 milimetreden 40 kalibreye geçiş yaparak yine kendi alanında dünyada bir ilki başarmakta.

NATO Testini 6'ya Katladı!

Silahlarla yapılan NATO atış testinden bahseden GİRSAN Silah Sanayi Fabrika Müdürü Yusuf Nesil'in açıklamaları şu şekilde:

"Tabancada NATO atış ömür testi 10 bin atımdır. Emniyet Genel Müdürlüğünde bu atış testi 15 bindir ancak biz geliştirdiğimiz ve MC 28 SA adını verdiğimiz tabancamız ile 60 bin testini çok rahatlıkla geçmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tasarımların devamı gelecektir. Birçok farklı kullanıcının istekleri doğrultusunda farklı versiyonları üzerinde çalışmaktayız."

GİRSAN Silah Sanayi, Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli projeler ile 40 ülkeye ihracat yapmakta.

16
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
2
1
0
0