NBA Takımı Sacramento Kings, Kripto Para Madenciliğine Soyundu

4
0
0
0
0
Normalde kripto paralarla hiç ilişki kuramadığınız pek çok sporcu, sanatçı ve toplum figürü bu işe yatırım yapmaya başladı. ABD basketbol ligi NBA’in gözde takımlarından Sacramento Kings, kripto para madenciliğine sıcak bakmakla kalmayıp madencilik işine girdi. Amacı ise para kazanmak değil, hayır yapmak.

Futbol oyuncularının, sanatçıların ve aklınıza gelebilecek hemen hemen her alandaki toplumsal figürlerin son 1 yıldır gözünden kaçmayan bir finansal destek formülü var. Kripto para dünyası yatırımcısına kazandığı kadar sosyal sorumluluk çalışmalarının da önemli bir parçası olmuş durumda. Örneğin geçtiğimiz hafta Senegal asıllı sanatçı Akon, ülkesindeki yaşam standartlarını yükseltmek için kendi adına Akoin adında bir kripto para birimi çıkarttı. Bu birime yapılan yatırımlar doğrudan Senegal’e destek sağlayacak. 

Dünyanın bir başka köşesinde yer alan NBA takımı Sacramento Kings ise kripto para dünyasına yine bir sosyal sorumluluk amacıyla girmeye karar verdi. Geçtiğimiz çarşamba günü kulüp, MiningStore.com’dan Imperium marka Ethereum madencilik makineleri satın aldı.

Kings'in sahibi ve başkanı Vivek Ranadivé, "Teknoloji, dünyanın karmaşık sorunlarına yenilikçi çözümler bulma olanağı sunuyor. MiningForGood aracılığıyla, sadece işgücünün geliştirilmesi ve işgücü eğitimine yardımcı olacak fonlar yaratmakla kalmayacak, yeni nesil değişim formülleriyle dünya çapındaki gelişimin ilham kaynağı olacağız” açıklamasında bulundu. 

MiningForGood (İyilik İçin Madencilik), Sacramento’daki yerel bir teknoloji topluluğu olan Build’de destek sağlayacak bir program olacak. Build’in maddi giderlerini ve teknoloji eğitimini finanse eden şey ise Kings tarafından kurulan Ethereum madenleri olacak. Böylece bölgede teknoloji eğitimine yönelik hareketlilik artacak.

Sacramento Kings’in kripto paralarla ilk ilişkisi bu kampanya değil. 2014 yılında, dünya henüz adını çok duymamışken Kings, satışlarda Bitcoin kabul etmeye başlamıştı. 2016’da ise para ödüllü bir yarışmaya, teknoloji girişimlerini arttırmak amacıyla kripto para konusunda destek sağladı.

Benzer girişimlerin ülkemizde de artması temennisiyle bitirelim.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/sacramento-kings-the-new-cryptocurrency-miners-on-the-block/
4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0