Nissan Qashqai, 2020 Yılında Hem Tasarımsal Hem de Teknik Açıdan Devrim Yaratacak

15
8
6
2
1
Nissan’ın en gözde modellerinden birisi olan Qashqai, 2020 yılında bambaşka bir hale bürünecek. Nissan, otomobilin özel olarak tasarlanan gövdesinin yanı sıra zarif makyajını iki çeşit hibrit motor ile taçlandıracak.

İngiltere’nin en çok satan üçüncü otomobil modeli olan Qashqai için Nissan, 2020 yılında yeni motor seçeneklerini kullanıma sunacak. Dizel motorları envanterinden çıkarmaya başlayan ve bazı Avrupa ülkelerinde satışını durduran marka, benzinli ve hibrit modelleri ile ön plana çıkacak. Tamamıyla yenilenen bir SUV modeli için elektrikli motor üzerinde çalışmaya başlayan Nissan’ın, ilk etapta B segmentini tamamıyla dönüştürmesi bekleniyor fakat bu araçlar saf elektrikli değil hibrit motorlu olacak.

Nissan, ilerleyen dönemlerde ise C ve D segmentlerini (Juke ve Xtrail gibi) Renault ve Mitsubishi’nin kendi araçlarında kullandığı özel bir motor sistemi olan Alliance’s CMF (Common Module Family) ile yenileyecek.

Nissan’ın Avrupa’da ki ürün planlamasından sorumlu başkan yardımcısı Ponz Pandikuthira, Auto Express Dergisi’ne yaptığı açıklamada “Yeni bir platforma geçiş için hazırlık yapıyoruz çünkü elektrikli teknolojilere uyum sağlamak için bu gerekliydi” dedi. Nissan’ın kendi geliştirdiği plug-in hybrid sistem olan ePower, böylece otomobil modellerinde ki yerini artık iyiden iyiye almış olacak. İlk olarak Japonya’daki Nissan Note modelinde ortaya çıkan sistem, otomobilin bataryasını beslemek için jeneratör görevi gören benzinli bir motor sistemine dayanıyor.

Japonya’da otoyol sürüşlerinin genellikle 50-65mph hızları arasında olduğunu belirten Pandikuthira, Avrupa’da bu hızın 80-85mph arasında olduğunu ve aracın pilinin çok çabuk tükeneceğini söyledi. Bu nedenle menzili genişletme konusunda çalışmalar yapan Nissan’ın istediği başarıyı elde eder etmez, Avrupa pazarına da yeni motor seçeneklerini sunması bekleniyor.

Nissan’n bu plug-in sistemi, Mitsubishi Electronics’in geliştirmiş olduğu ECU (Elektrik Kontrol Ünitesi) mimarisine dayanıyor. Zira bu sistem rakiplerinin aksine oldukça düşük miktarda karbon salınımı içeriyor. Yeni Nissan Qashqai’nin bu motora sahip olmasında, dizel araç satışlarının %32 oranında azalması da büyük rol oynadı. 2020 model Nissan Qashqai’nin, ProPilot gibi gelişmiş otonom sistemler ile beraber yeni güncellemeleri taşıyacağı ve daha fazla teknolojiyi bünyesine katacağı söyleniyor. Tahmin edileceği üzere bu yenilik devrim niteliğinde olacak ve tamamıyla yeni bir tasarıma tanıklık ediyoruz.

Kaynak : http://www.autoexpress.co.uk/nissan/qashqai/103735/new-high-tech-2020-nissan-qashqai-set-to-go-hybrid
15
8
6
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
8
6
2
1