Nobel Ödüllü Bilim İnsanımız Aziz Sancar’dan Heyecanlandıran Kanser Tedavisi Açıklaması

1
1
0
0
0
Kristal Elma Festivali’nin ikinci gününde ABD’den uydu yayın aracılığı ile katılan Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, kanser tedavisinde DNA onarımıyla ilgili çalışmasını yayınladığı müjdesini verdi.

Aziz Sancar’ın belgesini hazırlayan Nebil Özgentürk’ün konuğu olarak ABD’den uydu aracılığıyla Kristal Elma Festivali’ne katılan Prof. Dr. Aziz Sancar, yaptığı konuşma ile salondaki herkes tarafından ayakta alkışlandı.

Bu yıl 28. kez düzenlenen Kristal Elma Festivali’ne katılan Aziz Sancar, Nebil Özgentürk’ün "İçinizde ukte kalmış, bunu da hayatımda yapamadım dediğiniz ya da yapabilseydim dediğiniz bir şey var mı?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Hayatımda Nobel dahil bütün bilimsel başarılarımı, herşeyimi Türkiye'deki barış için veririrdim. Barışı sağlamanın bir yolu olsaydı yapardım, eğer onu başarabilseydim Nobel'den de vazgeçerdim. Nobel'i vermeye hazırım yeter ki ülkeme barış gelsin. Kafamı yoran üzen hep bu olmuştur. Türkiye'de terörün bitmemesi içimde ukte" yanıtını verdi. Sancar konuşmasını şöyle sürdürdü; "Vatan sevgim olmasaydı buralara ulaşamazdım. Çok çalışın, çocuklarınıza da hem çok çlışmayı hem de vatan sevgisini öğretin. Çocuklara bunu aşılamak lazım. Memleketine faydalı olan tüm dünyaya faydalı olur."

Yaptığı buluşların insan sağlığı üzerinde ve kanserin önlenmesine faydalı olmasını dilediğini söyleyen Sancar, DNA’nın Piri Reis haritasını çıkardıklarını ve bunun kanser tedavisine büyük katkısı olacağını söyledi. Özgentürk’ün ‘Rol modeliniz kim?’ sorusuna ise Sancar, arkasında duran Atatürk görüntüsünü kast ederek ‘Modelimi arkamda görüyorsunuz’ dedi.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0