Nutella Neden Bu Kadar Bağımlılık Yapıyor?

3
0
0
0
0
Piyasadaki en iyi çikolatalı fındık kreması olan Nutella, neden bağımlılık yapıyor?

Özellikle kadınlar arasında oldukça popüler olan fakat dünya genelinde kadın-erkek fark etmeden kahvaltı sofrasında olduğunda muhakkak tercih edilen kahvaltılık çikolatalı fındık kreması olan Nutella, Ferrero firmasından çıkan ve bu alanda en iyi ürün olarak kabul ediliyor.

Ülkemizde benzeri birçok marka olsa da dünya geneli önemli popülariteye sahip olan ve fındıklarının da ülkemizden, yani Karadeniz’den alındığını da belirtmek gerek. Peki, diğer birçok fındık kremaları fazla sevilmezken neden Nutella bağımlılık yapacak derecede seviliyor? Neden normalde 1-2 hafta gitmesi gereken bu krema 2 güne kaşıklayarak bitiyor? İşte cevabı;

Nutella’nın buradaki sitesinden de görebileceğiniz gibi içeriğinde şeker, palm yağı, fındık, kakao, süt, ayrıca lesitin ve vanilin kullanıyor. Ancak Lesitin her ne kadar doğal olsa da beynimizde bağımlılık yaratacak bir etkiye sahip. Yani, tamamen doğal ve kimyasal olmasa da zararsız bir bağımlılık maddesi diyebiliriz.

Bir diğer sıkıntı ise vanilin. Vanilin her ne kadar bir vanilya olsa da sitesinde de belirtilen “sentezleme yoluyla elde edilen vanilin” konusunda içinde bulunan MSG adlı madde ve bu maddedeki eksitotoksin adındaki bir diğer madde ise migrene varan zararları olabiliyor.

Sonuç olarak aslında tamamen doğal maddeler ile üretilen Nutella, görünüşe göre lesitin ve vanilin sayesinde istemsizce bizde bağımlılık yaparken, fındık ve kakaonun güzel tadı sayesinde de kendine sevdirmeyi başarmış. (Yalnız haberi yazarken bakkala gidip Nutella almamak için kendimi zor tutuyorum)

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0