Nvidia, AI Teknolojisi ile Sıradan Videoları Süper Yavaş Çekim Videolar Haline Getiriyor

21
4
2
2
0
Nvidia, AI Teknolojisi ile Sıradan Videoları Süper Yavaş Çekim Videolar Haline Getiriyor
Nvidia'nın yeni geliştirdiği teknolojisi 30 fps değerindeki sıradan videoları, öğrenebilen yapay zeka teknolojisi yardımı ile süper yavaş çekim (240- 480 fps) videolar haline getiriyor.

Çağımız itibari ile teknoloji beklediğimizden hızlı bir şekilde yaşamlarımıza adapte olmaya devam ediyor. Son dönemde geliştirilen ve günden güne hızını katlanarak arttıran AI (Yapay Zeka) teknolojisi, her geçen gün kullanım alanlarına bir yenisini ekliyor.

Nvidia, AI teknolojisini baz alarak oluşturduğu yeni sistemi sayesinde sıradan çekim videoları son derece etkin şekilde yavaş çekim hale getirmeyi başardı. Bildiğiniz üzere sıradan bir video kaydı değeri olan 30 Fps bir videoyu yavaşlatmaya çalıştığımızda karşılaşacağımız görüntü kare kare ilerleyen peşi sıra gösterilen fotoğrafları anımsatıyor, kareler atlayan bir video halini alıyordu.

Nvidia’nın etkin olarak kullandığı sistem ise 30 fps değerindeki bir videoyu AI teknoloji ile birleştirerek görsel arası atlamaları simüle etmesine olanak sağlıyor. Daha iyi bir özetle; Yapay Zeka, video kareleri arasındaki boşluğun gidişatını tahmin ederek kendisi yeni bir görüntü atıyor. Bu sayede 30 fps değerindeki sıradan bir video kayıt ile 240 fps’lik özel çekim bir videonun kalitesine erişilebiliyor.

Nvidia Tesla V100 GPU'ları ve cuDNN hızlandırılmış PyTorch derin öğrenme çerçevesinde geliştirilen bu yeni sistem sayesinde teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Bahsi geçen teknoloji henüz kullanıcıların hizmetine sunulmuş olmasa da oldukça yakın bir gelecekte hizmetimizde olacağına şüphe yok.

Kaynak : https://thenextweb.com/artificial-intelligence/2018/06/18/nvidias-ai-creates-amazing-slow-motion-video-by-hallucinating-missing-frames/
21
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
2
2
0