Önümüzdeki Sene Bankalar da Kripto Para Ürünlerine Geçiş Yapacak

10
4
2
1
0
Kripto paranın çağımızın en yeni ve gelişmekte olan yapılarından biri haline geldiğini biliyoruz. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, kripto paranın 2019 yılından itibaren bankalarda da kullanılacağını açıkladı.

Money 20/20 2018 etkinliği tüm hızı ile devam ederken, etkinliğe dair çarpıcı haberler de geliyor. Etkinlikte bir çok konu gibi çağımızın yeni ürünlerinden olan kripto paralarda konuşuldu. Gelişmekte olan para birimiyle alakalı olarak ifadelerde bulunan Ripple’ın (internet aracılığıyla para göndermek için kullanılan bir iletişim protokolü) CEO’su Brad Garlinghouse, 2019 yılından itibaren düzinelerce bankanın kripto para ürünlerini kullanacağını belirtti.

CEO Garlinghouse’ın söylemlerine göre Ripple, bankalar arasındaki para işlemlerini mevcut sisteme göre daha hızlı ve ucuz bir şekilde sağlayan çözümler geliştiriyor. Bu yeni çözümler ise gelişmekte olan blockchain teknolojisine dayanıyor. Buna ek olarak Ripple, kripto para birimi olmanın yanı sıra birçok farklı blockchain tabanlı ürüne de ev sahipliği yaptığını ifade etti. xCurrent ise bu ürünlere örnek olarak gösterilebilir. Adı geçen ve geliştirilmekte olan ürün, işlemlerin daha hızlı yapılması için gerekli olan bilgi kontrolünü gerçekleştirebiliyor.

Öte yandan xRapid olarak isimlendirilen başka bir ürüne daha sahip olan Ripple, bu çözüm ile birlikte XRP’ye dönüştürülmüş parayı xRapid sistemine gönderiyor. Bu sayede ise Ripple, bunun geri dönüşümünü hızla gerçekleştirebiliyor. XRP’nin dört saniyelik bir işlem süresi olduğundan, bu işlemin hızlı olacağı düşünülüyor.

Şu an için Western Union ve Moneygram gibi bazı şirketler xRapid’i denemeye başlamış olsalar da bu sistem henüz tam anlamıyla anlaşılmış durumda değil. Ancak CEO Brad Garlinghouse, 2019 yılından itibaren birçok bankanın bu çözümleri kullanacağını ifade etti.

10
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
1
0