Otomobil Al-Sat Yaparak Para Kazananlara MASFED’den Üzücü Haber Geldi!

35
16
8
1
0
Bildiğiniz üzere ülkemizde birçok kişi otomobil al-sat yaparak kar sağlamakta. Bu sayede parasını katlayan çoğu satıcı, artık bu yolla kazanç elde edemeyecek.

İkinci el arabalar, tahmin edersiniz ki sıfır araçlara nazaran daha uygun fiyatlı alınabiliyor. Bu noktada ise işin ehli olmayan birçok kişi araç alıp satabiliyor. Durumu bir kazanç kapısı haline getiren kişilere MASFED Başkanı Aydın Erkoç’tan kötü haber geldi. Mesleki Yeterlilik Kurumu ile bir protokol imzaladıklarını ve bundan böyle mesleki yeterlilik sınavı yapacaklarını ifade eden Erkoç, sadece sınavı geçenlere araç alıp satma yetkisi verecek.

Yapılan sınavda başarısız olan kişiler ise belge alamadıkları için araba alıp satma işinden uzak duracak. MASFED tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Erkoç, ülkemizde otomotiv ve inşaat sektörlerinin önemli birer iş kolu haline geldiğini belirtti.

Ülkemizde yılda yaklaşık 6 milyon araç el değiştiriyor. Bu araçların önemli bir çoğunlusu ise devlete hiç vergi ödemeyen kişilerce sağlanıyor. Bunun önüne geçmek amacı ile yapılan anlaşmalar sayesinde, tüketici şikâyetlerinin de ortadan kalkması umuluyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/yeni-donem-basladi-bunu-yapan-otomobil-alip-satamayacak-40871926
35
16
8
1
0
Emoji İle Tepki Ver
35
16
8
1
0