Oyun Tarihinin Gelmiş Geçmiş En Muhteşem 5 Modu!

53
26
14
5
5
Bir oyun çıkışında ne kadar kaliteli olursa olsun, onu bir öteye taşıyacak olan, o oyunu sevip daha fazla zaman harcamak isteyen oyuncular olur. Sizler için oyun tarihini değiştiren 5 farklı modu derledik.

Modlar oyunların ömrünü olabileceğinden çok daha fazla öteye itmesinin yanı sıra, oyun yapımcılarının da oyuna vurduğu zincirlerin kırılmasına sebep oluyor.

Her ne kadar listelediğimiz 5 mod arasında olmasa da bu tanımı yaptıktan sonra GTA modlarını anmamak olmaz. Belki de Half Life ile birlikte mod dünyasının günümüzde olduğu kadar güçlü bir halde olmasının en büyük sebebi diyebiliriz. Sanıyorum hiçbirimiz internet kafelerde saatlerimizi yiyen GTA: Istanbul modlarını, oyunda hiç yer almayan zamanı yavaşlatma özelliklerini unutmamıştır.

Dilerseniz vakit kaybetmeden, oyun tarihini değiştiren ve gelmiş geçmiş en büyük değişimlere sebep olan 5 modu listeleyelim.

1. DayZ (Arma II)

Dönemine göre oldukça sağlam donanım isteyen Arma II'ye gelen DayZ, herhalde bu kadar büyük bir patlamaya sebep olacağını düşünmemiştir. Öncelikle 'Survival' diye adlandırılan oyun türünün yolunu açan, daha sonra da bu temelden yayılacak olan Battle Royale türüne de ön ayak olan DayZ unutulmaz bir oyun moduydu.

2. Counter-Strike (Half-Life)

Bilmiyoruz, herhangi bir şey söylemeye gerek var mı? Belki de 2005 ve sonrası doğan genç takipçilerimiz bilmiyor olabilir; oyun dünyasının belki de en büyük 5-10 yapımından biri, diğerinin mod çalışması olarak başladı. 2 arkadaşın gönüllü çalışmaları ile geliştirilmeye başlanan ve kısa sürede dünyanın en çok rağbet gören online oyunu olan Counter Strike, Valve tarafından satın alınarak efsanenin yolu açılmış oldu.

3. The Sith Lords Restored (Star Wars: Knights of the Old Republic II)

Kotor II başlı başına muhteşem bir oyun olsa da yepyeni ışın kılıcı savaşları ve yepyeni görsellik bir yana; oyunun sonunu beğenmeyen (ki beğenilecek gibi değildi) mod yapımcıları, tutup oyuna bir de yepyeni hikaye modu tasarlamışlardı. Mod dünyasının ufkunu açan efsanelerden biriydi The Sith Lords Restored.

4. Skywind (The Elder Scrolls V: Skyrim)

Mod konusu geçiyorken Skyrim'i anmamak saygısızlığın dik alası olurdu. PS4 ve Xbox One için de mod desteğini getirmesiyle mod tarihinin belki de gelmiş geçmiş en önemli oyunu olan Skyrim'in modu Skywind de başlı başına bir efsaneydi. Gerçi bir yandan 'efsaneydi' demek de yanlış oluyor, nitekim 2018 yılına girmişken mod halen geliştiriliyor. Toplamda 70.000 satırdan fazla kaydedilen diyalog içeren Skywind, adeta tek başına bir oyun.

5. Black Mesa (Half-Life)

Belki de mod tarihinin en büyük olayını gerçekleştiren Black Mesa, oyunu Valve'ın yeni oyun motoru Source'a taşımıştı. 'Remake' gibi tabirlerin hayatımıza henüz girmediği dönemlerde, neredeyse her 2 kişiden birinin en favori oyunu olan Half Life'ı yeni nesile taşımanın ne efsanevi bir çalışma olduğunu anlatmak güç.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/the-most-impressive-pc-mods-ever-made
53
26
14
5
5
Emoji İle Tepki Ver
53
26
14
5
5