Panik Atak Geçiren İnsanların Anlattıklarını Görselleştiren 10 İllüstrasyon

66
58
9
6
5
Panik atak, kaygı bozuklukları deneyimleyen insanlar için sürekliliği bulunan bir durum. Herkes için panik ataklar farklı gelişiyor; fakat hepsinin ortak bir yönü de var: Gerçekten dehşet verici olmaları.

Panik atakların en rahatsız edici yanlarından biri, ne zaman geleceklerine dair hiçbir fikrinizin olmayışı. Günün herhangi bir zamanında, herhangi bir işin ortasında panik atak yaşayabilirsiniz. Genellikle 10 dakika süren bu ataklar, zaman zaman hafiflese dahi 1 saati bile bulabiliyor.

Panik atağın insana hissettirdikleri de hayli korkunç... İşte panik atak geçiren insanların attığı o hisler ve bunların illüstrasyonlara dökülmüş hali:

1. "Ayakta bile duramıyorum, konuşamıyorum. Öylece bir köşeye kıvrılıp kalıyorum. Tüm vücudumda acı ve ağrı hissediyorum, nefes alamıyorum ve kusuyorum."

2. "En kötü olduğu anlarda öylece bir köşeye geçip hiçbir şey yapamaz halde duruyorsunuz. Sanki bir terör saldırısı veya dinozor istilasıyla karşı karşıyaymışsınız gibi geliyor, yaşamak için kaçasını geliyor, fakat yapamıyorsunuz."

3. “Vücudumda uyuşmalar başlıyor ve karıncalanma hissediyorum. Tüm damarlarımdan buzlar geçiyormuş gibi hissediyorum. Vücudumdan uzaklaşmak istiyorum, ama tabii ki yapamıyorum. Soluğum zayıflıyor, kalbim hızlanıyor. Tam bir panik hali."

4. "Duvarlar üstüme üstüme geliyormuş gibi hissediyorum. Görüşüm bulanıklaşıyor, bozuluyor."

5. "Bir rollercoaster gibi. Size korku pompalayan motorlar çalışmaya başlıyor ve durduramıyorsunuz."

6. "Sanki yanan bir binada mahsur kalmışsınız ve boğuluyormuşsunuz gibi... Zamanını kısıtlı gibi hissediyorsunuz, telaş ve panik hali geliyor."

7. "Boğazım sıkılıyormuş gibi hissediyorum. Kollarım uyuşuyor. Solunumum zayıfladığı için yeterince oksijen alamıyorum, bu da iyice korkutuyor."

8. "Kaçmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Kaçıp kurtulmazsam, ölebilirmiş gibi geliyor."

9. "Bir anda etrafınızdaki her şey sizi izliyor, sizi hissediyor, ayaklarınızın altındaki yüzeyi çekiyor ve vücudunuzdaki tüm havayı vakumluyormuş gibi geliyor."

10. "İlk hissettiğimde felç geçiriyorum sanmıştım, yüzüm sanki iğneler batırılıyormuş gibi uyuşmuştu."

Kaynak : https://www.huffingtonpost.com/2014/10/21/panic-attack-feeling_n_5977998.html
66
58
9
6
5
Emoji İle Tepki Ver
66
58
9
6
5