Twitter’dan Dev 'Sahte Hesap' Temizliği

15
4
1
0
0
Twitter, sağlıklı iletişimi sürdürebilmek için bazı yeni uygulamalara gidiyor. Söz konusu uygulamalar daha çok kilitli hesaplar ve takipçi sayıları ile ilgili.

Twitter, sahte hesaplarla mücadelesini sürdürüyor. Güvenli bir ortam yaratma ve sağlıklı iletişimi teşvik etme yönündeki devam eden genel çalışmalar kapsamında troller ve botlar temizleniyor.

Yapılan açıklamada, ani değişiklikler görülen hesapların kilitlendiğini; bu gibi hallerde hesap sahiplerinin parolalarını yenilememeleri veya hesabını doğrulamamaları durumunda, hesapların kilitli tutulacağı vurgulandı. Twitter, önümüzdeki günlerde, dünya genelinde kilitli hesapların takipçi sayılarından düşüleceğini ilan etti.

Twitter'dan yapılan açıklamada şöyle deniliyor:

Bir hesap niçin kilitlenir?

- Hesap etkinliklerinde ani değişiklikler saptarsak hesabı kilitleyebilir ve hesabın yönetiminin hala kendilerinde olup olmadığını tespit etmek için hesap sahibi ile iletişime geçebiliriz. 

- Hesap etkinliklerindeki bu ani değişiklikler arasında; çok sayıda istenmeyen cevap ya da mention yapılması, hatalı bağlantıların yollanması ya da hesabın bir mention sonrasında çok sayıda hesap tarafından engellenmesi bulunabilir. 

- Başka servislere ait e-posta - parola kombinasyonlarının çevrimiçi olarak yollanması halinde de hesap kilitlenebilmektedir. Bilgilerin söz konusu hesabı riske attığı sanılmakta ve hesap sahiplerinden kendi güvenlikleri adına parolalarını değiştirmeleri talep edilmektedir. Hesap ile alakalı bir problem bulunmadığı onaylanana dek hesap kilitlenmekte, hesapların tweet yollamaları ya da reklamları görebilmeleri mümkün olmamaktadır.

Bu hesapların spam ya da bot’lardan farkı nedir?

- Bu hesaplar çoğunlukla gerçek kişiler tarafından oluşturulmuştur, fakat hesabın hala aynı kullanıcı tarafından yönetildiği onaylanamamaktadır. Spam hesaplar (diğer adıyla: bot) ilk günden başlayarak spam davranışları sergilerler. Bunlar, sistemlerimiz tarafından gitgide artan bir kolaylıkla saptanmakta ve otomatik olarak da kapatılabilmektedir.

15
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
1
0
0