Parlak Bir Kariyer İçin Sahip Olmanız Gereken 5 Süper Yetenek!

24
3
2
2
1
İş dünyası, teknoloji ile birlikte her gün değişiyor. Değişimlere ayak uyduranlar kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkarken, değişimden kaçanlar oldukları yerde sayıyorlar. İşte yakın gelecekte iyi bir kariyer için ihtiyacınız olacak 5 süper yetenek.

Yeni yazılımlar, otomasyon, yapay zeka derken iş dünyası her geçen gün değişiyor. Değişen iş dünyasında üst düzey bir konumda bulunmak için bazı özel yeteneklere sahip olmanız ya da sahip olduğunuz yetenekleri geliştirmeniz gerekebilir.  Institute for the Future (IFTF), değişen iş dünyasında başarılı olmak ve sağlam bir konum edinmek için en fazla gerekli olacak 5 süper yeteneği açıkladı.

Kişisel Markalaşma

İş dünyasında her isim bir markadır. Bu nedenle dışarıya karşı ne kadar profesyonel, gösterişli ve uyumlu olduğunuzu göstermeniz oldukça önemlidir. İşe sosyal medya profiliniz ve e-posta adresiniz ile başlayabilirsiniz. Günümüzde çevrimiçi ortamdaki kimliğiniz son derece büyük önem taşıyor. Bu nedenle çevrimiçi ortamdaki varlığınızın başarılarınızı ve özelliklerinizi yansıttığından emin olun. Eğer kendinizi iş dünyasına nasıl daha hazır gösterebileceğinizi bilmiyorsanız bir sosyal medya uzmanından destek alabilirsiniz.

Dijital Uyum

Bir zamanlar ‘teknoloji dünyası’ diye bir terim vardı. Fakat günümüzde dünyanın kendisi bir teknoloji dünyasına dönüşmüş durumda. Bu nedenle iş dünyasında başarılı olabilmek için teknoloji-insan uyumunuzun ne kadar iyi olduğu son derece önemli. Yeri geldiğinde insanları, yeri geldiğinde robotları, yeri geldiğinde ise robot gruplarını yönetmeniz gerekebilir. Dijital asistanlar, teknolojiyi kontrol etmeniz konusunda size yardımcı olacaklar. Fakat yapay zeka ya da robotlardan yeni bir şey yapmasını istediğinizde bunu teknolojik olarak onlara aktarabilmeniz gerekecek. Değişen iş dünyasında bireylerin teknoloji ile uyumlu çalışabilmesi en önemli yeteneklerden biri olacak.

Network Oluşturma

İşinizde ne kadar iyi olursanız olun, iyi bir kariyer için birçok farklı ticaret türüne hakim olmanız gerekecek. Geleceğin çok yönlü iş dünyasında kaybolup giden isimlerden biri olmamak için sağlam bir network kurmak son derece önemli. İyi bir network’ünüz olduğu takdirde hem işlerinizi çok daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilir, hemde yeni bir kariyer planlaması yaptığınızda fırsat kapılarının daha kolay açılmasını sağlayabilirsiniz.

Karmaşadan Korkmayın

İş dünyasında yollar asla düz değildir. Hızlı bir şekilde ilerlemek için tüm noktaları birleştirmeniz ve bir yol oluşturmanız gerekecek. Bu noktada yeni bir yetenek geliştirmeye ne kadar istekli olduğunuz büyük bir rol oynayacak. Değişen iş dünyası, sizden yeni yetenekler talep edecek. Belki de hayatınızı değiştirecek bir proje için yeni bir yetenek edinmeniz gerekecek. Konumunuz ne olursa olsun, hem daha fazla yükselmek, hem de olası bir kariyer değişikliği için yeni yetenekler edinmekten asla korkmayın.

Esneklik

İş dünyasının değişmesi ile birlikte problemler de değişiyor. Dolayısı ile esnek yapıya sahip bireyler, problemleri çözme konusunda geleneksel bireylere göre çok daha başarılı olacak. Gelişen teknoloji, iş dünyasını büyük bir değişime sürüklüyor. Bu değişime ayak uyduramayan şirketler başarısız oluyor. Teknoloji ile iç içe olan ve kendini sürekli olarak güncelleyen şirketler ise başarılarını arttırmaya devam ediyor. Hal böyle olunca da her gelişmeye ayak uydurabilen esnek yapılı insanlar şirketler için paha biçilemez bir değere kavuşuyor.

Kaynak : https://www.fastcompany.com/40584248/these-are-the-5-super-skills-you-need-for-jobs-of-the-future
24
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
3
2
2
1