PayPal, Türkiye'ye Geri Dönüyor!

10
2
1
0
0
Binlerce müşterisini mağdur bırakarak ülkemizdeki faaliyetlerine son veren PayPal, önümüzdeki yıl geri dönmeye hazırlanıyor.

Bu Haziran ayında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından lisans alamaması sebebiyle Türkiye'deki faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan PayPal, Türkiye'deki pek çok müşterisini de zor durumda bırakmıştı.

PayPal'ın ülkemizdeki faaliyetini sonlandırmasının sebebi,  Türkiye'de yapılan finansal verilerinin BDDK'nın Türkiye'de tutmasını istemesi ancak PayPal'ın bunu kabul etmemesiydi. Yani BDDK ile PayPal arasında yaşanan bir anlaşmazlık, kullanıcıların maduriyeti ile sonuçlanmıştı.

Ancak PayPal, birkaç aylık aranın ardından tekrar Türkiye pazarına dönmeye hazırlanıyor. Cross Border adı verilen sınır ötesi sistem sayesinde tekrar faaliyetlerine başlayacak olan PayPal, zaman içerisinde de sunucularını Türkiye'ye taşıyacak. Alınan karar, BDDK tarafından da onaylanmış durumda.

PayPal yetkilileri tarafından da onaylanan açıklamaya göre, Mart 2017 yılında PayPal tekrar ülkemizde aktif hale gelecek.

10
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
0
0