Phelps’i Dinlemeyin: Havuza İşemenin Çok Büyük Zararları Var

1
0
0
0
0
Ünlü yüzücü Michael Phelps havuza işemenin normal olduğunu söylese de araştırmalar havuza işemenin insan vücuduna büyük zararları olduğunu gösteriyor.

Olimpiyatlarda birçok altın madalyaya sahip olmayı başaran ünlü yüzücü Michael Phelps’in havuza işediğini söylemesi ve herkesin havuza işediğini biliyorum demesi son günlerde özellikle sosyal medyada ciddi bir etki yaratmıştı.

Phelps’in aslında uzun süre önce yaptığı ancak tekrar gündeme gelen bu açıklamadan sonra insanların daha fazla havuza işeyeceği düşünülürken araştırmacılar bu durumun önüne geçmek için konuyla ilgili bilimsel raporlarını yayınlayarak havuza işemenin insan vücuduna tahmin edilenden daha fazla zararları olduğunu duyurmaya başladı.

Profesyonel yüzücüler bile havuza işemenin zararlı olmadığını, klorün mikropları öldürdüğünü savunsa da meğer işin aslı öyle değilmiş.

Environmental Science & Technology isimli derginin yayınladığı bir rapora göre klor insanlarda hastalık yapan mikropların öldürülmesini sağlıyor ancak ürik asitle karşılaştığında trikloramin ve siyanojen klorit isimli iki kimyasalın ortaya çıkmasına neden oluyor.

Ortaya çıkan bu iki kimyasal akciğerlere ciddi anlamda zarar verirken, siyanojen klorit isimli kimyasal kalp ve sinir sisteminde ciddi hasarlar oluşturabiliyor.

Toplum olarak ne kadar denize ve havuza işemekten zevk alsak da hem insanların hem de kendi sağlığımız için bu durumu tekrarlamamamız gerek. :)

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0