PlayStation 4 İçin Xbox One Elite Tarzında Kontrolcüler Geliyor!

1
0
0
0
0
Eğer PlayStation 4 kullanıp, Xbox One kontrolcüsünü seven biri iseniz sizin için iki yeni kontrolcü geliyor.

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de konsol tarafında favori olarak PlayStation 4 gösterilir. Hem PlayStation Türkiye’nin 2010 yılından bu yana sunduğu Türkçe altyazı ve dublajlı içerikler, hem de fiyat bazında PSN’de yurt dışına göre iyi fiyatlandırma yapılması hem de Türkiye’ye sunduğu hizmetler gibi birçok avantajı ile sevilen PS4, satış olarak da farkını gösteriyor.

Ancak Xbox One tarafında kontrolcü olarak daha ergonomik, daha ele oturan bir yapı olması her zaman konuşulmuştur. Bu konuda Xbox One kontrolcüsünü PS4 tarafında görmek isteyenler için güzel bir haberimiz var; Razer ve Nacon firmaları PlayStation 4 için Xbox One’ın Elite kontrolcüsüne benzeyen iki yeni kontrolcülerini duyurdu.

Razer Raiju

Razer’ın yeni PS4’e özel kontrolcüsü olacak olan Raiju, tuş düzeni olarak DualShock 4, ama tarz olarak XBO Elite kontrolcüsüne benzer bir kontrolcü getiriyor. Tıpkı DS4’te olduğu gibi dokunmatik panele dahi sahip olan Raiju, ayrıca alt tarafında ise kısayol tuşları barındırıyor. Yan taraflarında ve tepesinde çıkarılabilir toplamda 4 ekstra tuşa da sahip olan bu kontrolcü, trigger dediğimiz R2 / L2 tuşlarını ise daha büyük yaparak daha rahat bir kullanım vaat ediyor.

Alt taraftaki kısayol tuşlarının da altında bu tuşlar ile kontrol edilebilecek 3.5mm jack girişine de sahip olan Razer Raiju, Cadılar Bayramı’nda duyurulacak.

Nacu Revolution Pro

Bir diğer oyuncu ekipmanları üreticisi olan Nacu da tıpkı Razer Raiju’ya benzer bir kontrolcü ile geliyor. Tasarımsal olarak Xbox One Elite’e daha yakın olan bu kontrolcü, tuş düzeni bakımından ise yine XBO Elite gibi tasarlanmış. Razer’da olduğu gibi DualShock 4’teki dokunmatik panele de sahip olan Revolution Pro, 8 yönlü d-pad ile dikkat çekiyor.

Stick ve trigger’ların hassasiyetini, makro tuşları kendinize göre ayarlayabileceğiniz özel kombinasyonlara da izin veren Nacu, ağırlık olarak istediğiniz şekilde ayarlayabileceğiniz de bir yapıya sahip.

Fiyat olarak ikisinin de detayları daha açıklanmadığını belirtmiş olalım. Fakat PS4’te Xbox One Elite kontrolcüsünü isteyenler için bulunmaz nimet olacakları da kesin.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0