PlayStation VR Geniş Bir Alana İhtiyaç Duyacak

0
0
0
0
0
PlayStation konsolu için geliştirilen sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR'ın ihtiyaç duyduğu alan sıradan bir oda için büyük.

Hızla hayatımızda yer edinen sanal gerçeklik teknolojisi gün geçtikçe gelişmeye ve farklı şirketlerin yeni girdiği bir pazar olmaya devam ediyor. İlk olarak mobil platformlarda yaygınlaşan basit sanal gerçeklik çözümlerinden sonra PC platformuyla bağlantılı Oculus Rift ve HTC Vive gibi güçlü VR gözlüklerinden sonra şimdi sanal gerçeklik konusu konsollara taşınıyor.

Video oyunları denildiğinde akla ilk gelen şirketlerden Sony, oyun konsolu PlayStation için geliştirdiği VR gözlüğü PlayStation VR için yeni açıklamalarda bulundu. Şirketin açıklamalarına göre PlayStation VR'ı kullanmak için geniş bir alana ihtiyaç duyacaksınız.

Sony PlayStation yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre PlayStation VR'ı tam olarak kullanmak ve kontrol etmek için konsolunuzdan 3 metre uzunluğa ve 2 metre genişliğe ihtiyacınız olacak. Yani PS VR'ı kullanırken en az 6m2 bir alanı kullanmanız gerekecek. 6m2 küçük gibi görünse de çoğu kişi konsolunu salon yerine odasında bulundurduğu için eşyalarla birlikte aralıksız 6m2 gibi boş bir alana sahip değildir.

PlayStation VR'ın fiyatı ne kadar?

Eğer PlayStation VR almayı düşünüyorsanız şimdiden odanızda bu deneyim için yer açmaya başlamanızda fayda var. Henüz Türkiye fiyatı netleşmeyen Sony PlayStation VR platformu ABD için 399 dolar, Avrupa içinse 399 euro fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0