Pokemon GO'nun Sonu Mu Geliyor? Nintendo, En Büyük Piyasa Kaybını Yaşadı!

0
0
0
0
0
Pokemon GO’nun yayınlanmasının ardından piyasada hızlı bir şekilde değer kazanmaya başlayan Nintendo, son verilerde dalışa geçti.

Şu anda dışarıda elinde telefon ajan gibi takılan birini, ya da altında bisiklet, motosiklet hatta araba olmasına rağmen ağır ağır giden bir kişileri görüyorsanız bu insanlar büyük oranda Pokemon GO oynuyorlardır. Bir anda milyonlarca kişi tarafından delicesine oynanmaya başlayan oyun, haliyle Nintendo’nun düşüşte olan ve batacak söylentilerini ayyuka çıkartan halinden tam bir diriliş hikayesine çevirmişti.

Hatta oyunun ilk ili gününden sonra hisselerini %25 oranında arttıran Nintendo tam halay moduna girecekken piyasa değeri noktasında çöküş yaşadı. Bloomberg’de yayınlanan rapora göre Pokemon GO’nun yayınlanmasının ardından %50’ye varan piyasa değeri artışı yaşamasına rağmen Temmuz ayı raporuna göre düşüş yaşayan Nintendo, aynı zamanda PokeStop ve Gym olarak ortaklığa gittiği McDonald’s’ın da Japonya’daki holdinginin %12 değer kaybı yaşamasına sebep oldu.

Yeni özelliklerini duyuran ve birçok yeniliklerin geleceği Pokemon GO’nun para açısından Nintendo’yu sevindirme devri bitmiş gibi gözüküyor. Çünkü Nintendo'nun yaşadığı değer kaybı 6.4 Milyar Dolar gibi oldukça ciddi bir değere tekabul ediyor. Ancak gerek reklam gerekse oyun içindeki satın alma sistemini biraz daha ihtiyaç haline getirerek tekrar çıkış yakalayabilecekler mi hep beraber göreceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0