Polisler, Şifresini Kırmakla Uğraşmak Yerine iPhone’u Sahibinden Çaldılar

0
0
0
0
0
İngiliz polisler, bir suçluya ait olduğunu belirledikleri iPhone’un şifresini kırmak yerine kullanıldığı sırada sahibinden çalmayı tercih ettiler.

Bu yılın başlarında FBI’ın bir iPhone şifresini kırmak için yazılım şirketine tonlarca para ödediğini hatırlarsanız. İngiliz polisler ise kendilerince daha yaratıcı bir çözüm bulmuşlar: Şifreyi kırmak yerine açık olduğu sırada sahibinden çalmak.

BBC’nin yayınladığı habere göre İngiliz polisler, çalıntı kredi kartlarını kullanan ve bunların üzerinden yüklü miktarlarda nakit paralar elde eden bir suçluyu tespit edip peşine düştüler. Diğer üyeleriyle iPhone kullanarak iletişim kuran çetenin lideri Gabriel Yew, çevresinde telefon görüşmeleri yaptığı zamanlar dışında iPhone’unu sürekli kilitli olarak taşımasıyla biliniyormuş. İngiliz polis ekipleri ise baskın yapıp telefonu kilitliyken ele geçirmek yerine telefon görüşmesinin yapıldığı sırada, yani kilitli değilken ‘çalmayı’ daha uygun bulmuş. 

Polislerin bu tercihi başarılı şekilde neticelenmiş. Yew’in yasa dışı faaliyetlerini telefonu üzerinden yürüttüğünü tespit eden ekipler, buradan yüzlerce boş kredi kartı talimatının verildiği bilgisine ulaşmışlar. Ayrıca telefon üzerinden görüşme yaptığı diğer 100 kişi de bu sayede takip edilmiş.

Sonuç olarak Yew, dolandırıcılık ve kaçak silah suçlamaları sebebiyle çıkarıldığı mahkemede 5 yıl hapse mahkum edilmiş. Yani İngiliz polislerin yaptığı ‘hırsızlık’, ülkenin en azılı suçlularından bir tanesinin yakalanmasına vesile oldu. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0