Popüler Karaoke Uygulaması Smule, Zirvede Kalmak Adına Çalışmalara Devam Ediyor

5
3
2
2
0
Kaliforniya merkezli bir uygulama geliştiricisi olan Smule, karaoke uygulamaları arasında zirvede yer almakta.

Ülkemizde Cizreli Mehmet ve Anne Marie düetiyle tanıdığımız Smule, benzeri uygulamaların artması nedeniyle reklamlara ağırlık vermeyi planlıyor. Şirketin uygulaması "Sing! Karaoke" 50 milyon kişi tarafından kullanılmakta ancak bunun yeterli olduğu düşünülmüyor. Yani bu artık internette daha fazla Smule reklamı görmeye başlayabiliriz demektir.

Ayrıca Smule, uygulamasına benzer uygulamalarda olan özellikleri katmaya hazırlanıyor. Smule'nin kurucu ortağı ve CEO'su Jeff Smith bu haftaki bir röportajda, "Bu değişikliği beş yıl önce yapmadığımız için bile kendimi eleştirebiliyorum" ifadelerini kullandı.

Geçen ay Behemoth Facebook, Lip Sync Live'ı piyasaya sürdü ve müzikle ilgili daha fazla video özelliği sunarak üç önemli plak şirketi ile anlaşma sağladı. Musical.ly ise geçen yıl 1 milyar dolara Çinli bir şirket tarafından satın alındı ​​ve Smule, StarMaker ve WeSing gibi uygulamalarla doğrudan rekabet içerisine girmeyi başardı.

Smule, megastar sanatçılarını hit şarkılar için bir düetin yarısını söylemeye davet ediyor ve böylece kullanıcılar sevdikleri sanatçılar ile düet yapma şansı bulmaktadır. Şirketin Disney'le yaptığı bir ortaklık sayesinde ise Moana'dan Maui veya Coco filminden Ernesto de la Cruz ile şarkı söyleyebileceksiniz.

New York Üniversitesi'nin Steinhardt okulunda müzik profesörü olan Larry Miller, "Tüm bu şirketler şimdiden önemli bir yükseliş sergilemişler ve önlerinde oldukça parlak bir gelecek bulunmakta" ifadesini kullandı. Miller'ın etkileşimli müzik uygulamaları hakkındaki iyimserliğini destekleyen faktörlerden biri ise gelişmekte olan ülkelerdeki popülerliğidir. Smule'un tanınırlığı ABD'de yüzde 15 seviyesinde olsa da Endonezya'da insanların yüzde 80'i Smule'u tanımakta.

Yapılan araştırmalarda, geçen yıl dijital olarak oluşturulmuş bir müzik videosu hazırlayan kişilerin, yüzde 20'sinin 13-17 ve yüzde 50'sinin ise 17-24 yaş aralığında olduğu belirtildi. Smule'un performanslarının çoğu, sadece favori şarkılarını söylemekten zevk alan insanlar tarafından oluşturulmaktadır. Ancak yeni yapılacak güncelleme ile beraber Musical.ly benzeri eğlenceli videolar da üretilebilecek.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/smule-is-the-biggest-music-app-you-never-heard-of/
5
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
2
0