Renkler Tat Alma Duyumuzu Etkiliyor mu?

34
8
5
4
3
Fransız bir market zincirinin yaptığı deney renkler ve tat alma duyumuz arasında ilginç bir bağlantı olduğunu açığa çıkardı.

Fransız market zinciri Intermarche’in bir reklam kampanyası kapsamında geliştirdiği sosyal deney tüketicilerin, renkler ile kandırılmaya son derece müsait olduğunu ortaya çıkardı. “The Taste of Color” (renklerin tadı) adlı proje kapsamında yapım aşamasında tüm malzemeleri ve üretim biçimleri aynı olan meyveli yoğurtlar ve dondurmalar yerel halka sunuluyor.

Buraya kadar normal olan deneyin sonucu ise bir hayli ilginç. Ürünlerin hepsi aynı tatta olmasına rağmen ürünleri tadan insanlar, “yediğiniz dondurma/yoğurt neli?” sorusuna ürünlerin renkleri doğrultusunda cevaplar veriyor.

Pembe dondurmaya çilekli, turuncu dondurmaya portakallı diyen insanların doğrudan ürünleri renkleri ile değerlendirdiği gerçeği, dondurmaların hepsinin aslen limonlu olması ile ortaya çıkıyor. Aynı durum vanilyalı yoğurt için de geçerliliğini koruyor. Bu proje kapsamında gıda boyaları ile tüketicilerin nasıl kandırıldığına vurgu yapmak isteyen firma, bilinçli tüketicilerin katkı maddesi ve gıda boyaları konusunda yanılgıya düşmemesini tavsiye ediyor.

Kaynak : http://creativity-online.com/work/intermarche-the-taste-of-colors/54935
34
8
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
34
8
5
4
3