Rolls Royce’un Uçakları Tamir Etmek İçin Üretilen Böcek Robot Filosu

27
9
3
2
0
Günden güne dünyanın önde gelen mühendislik firmalarından birisi olmaya başlayan Rolls Royce, uçakların motorlarını tamir etmek için kullanılacak böcek robot filosu tasarladı. Motorun içine yılan şeklinde bir bir robotla enjekte edilen böcekler, arızanın kaynağını tespit ediyorlar.

Teknoloji üretiminde de ciddi işler başarmaya devam eden Rolls Royce'un BMW'ye ait olan kolu, geçtiğimiz günlerde uçan taksi projesini duyurmuştu. Firmanın hala İngiltere merkezli olan teknoloji kolu ise şimdi de uçakların sağlığı için yeni bir proje duyurusu yaptı.

Yılan şeklinde bir robotla, uçak motorlarının içerisinde enjekte edilen mini böcek robotlar, uçak motorlarını parçalamadan, insanın elinin uzanamadığı yerleri en ince detayına kadar inceliyor, sorunun kaynağını tespit ediyorlar. Aynı şekilde, yılan robotun içerisinden geriye dönen böcek robotlar, tekrar tekrar kullanılabiliyorlar. Kısacası proje, tam anlamıyla doğadan ilham alıyor. 

IntelligentEngine adı verilen proje, Rolls-Royce'den araştırmacıları tarafından bakım ve denetim süreçlerini kısaltmak amacıyla gerçekleştirildi. Rolls-Royce'un teknoloji uzmanı Dr. James Kell, “Jet motorunun içine girmemizi sağlayan birkaç minyatür cihaz geliştiriyoruz. Onarımlar, hasarlı malzemenin çıkarılması veya malzemenin tekrar yerleştirilmesi şeklinde  becerilere sahip olabilirler.” dedi.

Rolls-Royce’un kaynaklık sunduğu Harvard Üniversitesi ve Nottingham Üniversitesi akademisyenlerinden de destek aldı. Minik robotların genişliği yaklaşık 10 mm: 

BMW’ye ait olan Rolls Royce firmasıyla, yukarıda gördüğünüz gibi mühendislik teknolojileri üreten  İngiliz şirketi Rolls Royce ayrı oluşumlar. İsimden dolayı bu iki şirketi karıştırmak zor. BMW, Rolls Royce’un sadece otomotiv birimini satın almıştı. Yine de güzel projeler duymak güzel.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cool-tech/rolls-royce-snake-insect-robots/
27
9
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
27
9
3
2
0