Ruslar, Gizli Kapaklı Sağlam Bir Yapay Zeka Geliştiriyor!

2
1
1
0
0
New York’ta düzenlenen yapay zeka konferansında konuşan AI eksperleri Rusya’nın büyük bir yapay zeka üzerinde çalışıyor olabileceğinden bahsediyorlar.

Yıllardan beri dünyanın en güçlü iki devleti olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasındaki savaş, kimi zaman gerçek manada savaş kimi zaman ise soğuk savaş olarak devam ediyor. Soğuk savaş noktasında hangi devlet stratejik bir hamle yaparsa diğerinin de kısa sürede benzer şekilde cevap verdiği dünyada teknoloji noktasında da kapışan devletlerin yeni kozları yapay zeka olacak gibi görünüyor.

Daha öncesinde atom bombasına kadar varan bilimsel ve teknolojik gelişmeler noktasında günümüzün geliştirilmekte olan popüler teknolojisi yapay zeka için sağlam adımlar atan Amerika’ya Rusya’dan çok sağlam cevap gelebilir.

New York’ta düzenlenen Yapay Zeka Konferansı’na katılan ve Rusya’daki Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi’nin Sibernetik Departmanı’nda görev alan Profesör Alexi Samsonovich’in Sputnik’e aktardığı bilgilere göre Rusya, yapay zeka noktasında büyük bir adımın eşiğindeymiş.

İnsan duygularını tıpkı bir insan gibi hissedebilecek ve insanlar gibi duygusal tepkiler verebilecek bir yapay zekanın üzerinde çalıştıklarından bahseden Samsonovich, önümüzdeki 18 ay içerisinde oldukça gelişmiş bir yapay zekayı tüm dünyaya duyurabileceklerinden bahsediyor.

Her ne kadar yapay zeka çalışmaları önem arz ediyor olsa da görünüşe göre korkmamız gereken şey yapay zekanın dünyayı ele geçirmesinden ziyade ABD - Rusya arasındaki çekişmenin ve soğuk savaşın yapay zeka tarafında geçmesi ile oluşabilecek sorunlar olması gerektiği kanısına vardım. Siz ne düşünüyorsunuz?

2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0