Rusya, Klasik Savaş Uçağı MiG-31'i Modern Ölüm Makinesi Haline Getirdi

71
16
14
8
5
Rusya'nın imzası haline gelmiş klasik savaş uçağı MiG-31, modern savaş teknolojisinin son ürünü Kinjal füzesi ile donatılmasından sonra, Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da büyük bir tehdit unsuru olarak görülmeye başladı.

Global çapta askeri silahlar hakkında araştırma haberleri sunan Military Watch Magazine’in haberine göre Rusya’nın MiG-31 adlı klasikleşmiş savaş uçağının modern teknoloji ile donatılmış hali, potansiyel rakip ülkeler nezdinde ciddi kaygılara sebep olmuş durumda.

Rusya’nın uzay teknolojisini Dünya’da kullandığı, 80’li yıllardan bu yana imzası haline gelen savaş uçağı MiG-31; cüsseli boyutu ve yüksek hızı ile son derece yıkıcı bir güç potansiyeli barındırıyor. Büyük cüssesi nedeniyle diğer savaş uçaklarından çok daha ağır mühimmatlar ile donatılma potansiyeli taşıyan uçak, hava hedeflerini bir sinek gibi avlayabilmesinin yanında ağır mühimmat kapasitesi ile uçak gemilerinin ya da herhangi bir kara hedefinin de korkulu rüyası haline gelebilir.

MiG-31’e “Zaslon” adlı radar sisteminin entegre edilmesinin yanında uzun menzili ile yüzlerce kilometre uzaktaki hedefleri vurabilen P-33 ve P-37 füzeleriyle donatılması, Rusya’nın korkutucu silahının tüm potansiyelini açığa çıkartmaya kararlı olduğunu ve tüm dünyaya gözdağı verdiğini belli ediyor.

Bu mühimmata ek olarak hipersonik Kinjal füzeleri de eklenen katil savaş uçağı, durdurulamaz uzun menzilli bir başka füzeyi de cephanesine katıyor. Bahsi geçen füzeler, günümüzün hiç bir savunma sistemi tarafından durdurulamıyor.  

Kaynak : http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/russia-just-fired-hypersonic-missile-mig-31-fighter-should-24871
71
16
14
8
5
Emoji İle Tepki Ver
71
16
14
8
5