Samsung’un 8 GB RAM'i Sayesinde Akıllı Telefonlar Çağ Atlayacak

1
1
1
0
0
Samsung parasını gömdüğü 10nm üretim bandından yeni bir ürünle RAM dünyasının soluğunu kesiyor. Bu modül ile cebe sığan bilgisayarlarımızın performansında yeni bir zirve oluşacak!

Bilgisayarlarımızda görmeye alışkın olduğumuz RAM miktarlarını son zamanlarda artık telefon ve tabletlerimizde görüyoruz. Standardın 4 GB’a taşındığı bu günlerde Samsung ve onun büyük yatırımlar yaptığı 10nm üretim bandı, sonuçlarını vermeye başladı.

Endüstride ilk olan 8 GB LPDDR4 Mobil DRAM Paketi’ni tanıtan Samsung, 8 GB RAM’li telefonlara bir gün daha yaklaştığımızın mesajını veriyor. Üst seviye akıllı telefonlar, tabletler ve süper-ince laptoplar için dizayn edilen ürün, şimdiki bilgisayarlarda kullanılan RAM paketlerine göre pin başına iki kat daha yüksek hıza sahip.

Bunun gibi değerlerin bize yansımasını düşünecek olursak, zaten aşırı performanslı olan akıllı telefonlarımız, bilgisayarlarımıza bir büyük adım daha yaklaşacak. Şimdinin modern mobil işlemcileri işlem gücünde alt sınıf Intel işlemcileri geride bırakırken RAM birimlerinin PC'lerdekileri hız anlamında ikiye katlamasıyla akıllı telefonlarımız, tam anlamıyla bilgisayarlara olan ihtiyacı ortadan kaldırmaya and içmiş gibi görünüyor.

Bu birimin kullanım alanlarının içine girecek olan sanal gerçeklik gözlükleri de, bu performans artışından nasibini alacak. Çok daha akıcı 4K videolar demek sanal gerçekliğin gerçek dünyaya daha fazla yaklaşması demek.

Bu yeni birimlerin akıllı telefon endüstrisine çağ atlatıp atlatmayacağını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0