Samsung, 'Apple Watch'tan Daha İyi Olacak' Dediği Bir Marka Başvurusunda Bulundu

13
12
1
1
1
Samsung, yeni akıllı saat serisinin kilit özelliklerinden biri olması beklen sağlık veri ölçümleri için Samsung Speckle adında yeni bir marka tescil başvurusunda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’nde (USPTO) 2016 yılında ortaya çıkan bir Samsung patentinin ardından pek çok kişi ‘’Samsung, kalp atış hızı, tansiyon ve diğer sağlık verilerini ölçmek için lazer teknolojisi mi kullanacak?’’ sorusunu akla getirmişti. Fakat alınan her patent, piyasaya yeni bir ürün sürüleceğini garanti etmez. Zira 2016 yılından bu yana söz konusu patentle ilgili hiçbir sızıntı gerçekleşmemesi, Samsung’un yeni bir ürün üzerinde çalışmadığının en büyük göstergesi oldu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz hafta ‘Samsung Speckle’ adlı yeni bir markanın tescili için Avrupa Birliğine başvurdu. Sızdırılan Samsung Speckle belgesi, Samsung’un üzerinde çalıştığı cihaz ya da teknoloji hakkında ayrıntılı bir bilgi sağlamıyor. Fakat Samsung Speckle’ın uygulanabileceği ürün ve hizmetlerin listesi, Samsung’un çok yönlü ve her türden cihaz kullanıcısına yardımcı olabilecek bir ürün üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Akıllı saat denince akla ilk gelen cihaz olan Apple Watch, kullanıcıların sağlık verilerini ölçmek ve kimliğini doğrulamak için LED aydınlatma kullanıyor. Samsung’un yeni benek (speckle) sensörünü bir akıllı saatte kullanması, çok daha isabetli sağlık verileri elde etmesine ve kullanıcıya göstermesine yardımcı olabilir. Android Central, daha önce yaptığı bir haberde Samsung’un Galaxy Watch adında yeni bir akıllı saat serisi başlatacağını duyurmuştu. Samsung Speckle, bu yeni serinin kilit özelliği olabilir.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/samsung-speckle-trademark-points-to-new-gadget-with-health-measurements-2018-7
13
12
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
13
12
1
1
1