Samsung, Chromebook Plus V2 ile Tablet ve Dizüstü Deneyimini Birlikte Yaşatıyor

10
2
2
1
1
Tanıtıldığı sene oldukça ilgi odağı olan Chromebook’lar, Samsung tarafından elden geçirildi ve şimdi yeni teknik özellikleriyle birlikte yeniden görücüye çıkıyor.

Samsung Chromebook Plus (V2), 2017 yılının başında çıkan ana modele nazaran bazı değişikliklere uğradı fakat tasarım anlamında çok büyük farklar içermiyor. Bir dizüstü bilgisayar ve tableti birleştiren bu çok amaçlı ürün, sahip olduğu kalemi ile çok daha pratik bir hâl alıyor. Geçirdiği en büyük evrimi yonga setinde yaşayan cihaz ARM tabanlı mimariden Intel’e geçiş yapmıştı. Orijinal Chromebook Plus’da Android uygulamalarının rahatlıkla çalıştırılması amacıyla kullanılan ARM mimarisi, yerini farklı işlemcilere bıraktı.

Yeni nesil Samsung Chromebook Plus (V2), yine Intel bir işlemci ile gelecek fakat bu kez Celeron sürümü kullanılması söz konusu. Bu işlemci Android uygulamalarını Chrome OS olmadan çalıştırmayabilir ancak rutin işlemlerde diğerlerine göre daha hızlı olması bekleniyor. Yeni Chromebook’ların geliştirilmiş bir Pro modeline sahip olup olmayacağı hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Chromebook Plus'ın görüntülü sohbetleri desteklemek amacıyla ön kısımda 1MP değerinde bir kameranın yanı sıra, arka kısımda 13MP değerine sahip f/1.9 diyaframlı ikinci bir kamerası bulunuyor. Ekstra saklama alanı yaratmak amacıyla Micro SD kart desteğine sahip olan üründe, USB-C bağlantı yuvası ve 4K ekran çıkış soketi bulunacak. 1080p çözünürlüğe sahip 12.2inç büyüklüğünde bir ekranı olan Chromebook’un şarjı tek seferde yaklaşık 8 saat dayanabilecek.

Yeni Chromebook Plus (V2)’nin 24 Haziran’da satışa çıkması beklenirken, fiyatının 499.99 dolar olacağı ise gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/14/17464146/samsung-chromebook-plus-v2
10
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
2
2
1
1