Samsung'dan Mevcut Kulaklıkların Sonunu Getirecek Yeni Teknoloji!

112
30
12
9
6
Samsung'un da olduğu bir grup geliştirici, kullanımı son derece rahatsız olan mevcut kulaklık teknolojisini, giysilerimizin içine dahi yerleştirebileceğimiz mini hoparlör teknolojisi ile değiştirmek istiyor.

Günümüz teknolojisinde kişisel olarak bir şeyler dinlemek istediğimizde ya kulağımıza pek de rahat olmayan kulakiçi kulaklıklarını sokmak zorunda kalıyoruz ya da başımızı tamamen saran ve bir süre sonra baş ağrısı yapan kulaküstü kulaklıkları takmak zorunda kalıyoruz. Peki ya her ikisine de ihtiyacımız olmasaydı?

Samsung’un da içinde olduğu bir grup geliştirici, yeni bir ses teknolojisi üzerinde çalışıyor. Söz konusu teknoloji, daha önce hiç görmediğiniz kadar küçük ve ince hoparlörleri bir boyun bandına ya da kıyafetlerinizin içine yerleştiriyor. Daha da önemlisi bu hoparlörler sadece sizin duyabileceğiniz yükseklikte ses sunuyor. Böylece ses dışarıya gitmiyor.

Söz konusu teknoloji henüz ticari sunumunun çok uzağında. Fakat CES 2018’de teknoloji ile ilgili bir prototip sunuldu. Kullanılan çekirdek teknolojisi (ultrasonik modülasyon) yeni bir teknoloji değil. Fakat bu şekilde kullanılması, yakın ya da orta vadeli gelecekte kulaklık teknolojisinin tamamen değişmesini sağlayabilir.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/samsungs-crazy-s-ray-speakers-may-actually-become-a-reality/
112
30
12
9
6
Emoji İle Tepki Ver
112
30
12
9
6