Samsung Galaxy Note 7 Tanıtıldı! İşte Özellikleri, Fiyatı ve Tüm Detayları

2
0
0
0
0
Samsung’un biraz önce New York'ta özel lansman ile tanıttığı Samsung Galaxy Note 7'nin tüm detayları burada

Samsung’un 2016 yılının başlarında yapılan Mobil Dünya Kongresi ile lanse ettiği Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge hem satış hem de performans açısından oldukça başarı yakaladıktan sonra gözler elbette yeni Galaxy Note serisinin yeni üyesine çevrildi.

Biraz önce Amerika Birleşik Devletleri'ndeki New York şehrinde yapılan özel bir lansman ile dünyaya tanıtılan Galaxy Note 7, beklentilerimizi karşılayan özellikler bütünüyle beraber geldi. Peki tüm detayları neler? İşte detaylarıyla Galaxy Note 7;

Galaxy Note 6 Değil, Note 7

İlk ortaya çıkan detay elbette telefonun adı noktasında oldu. Normalde Galaxy Note 6 olarak beklediğimiz cihaz Samsung’un kararı ile Galaxy Note 7 adıyla geliyor. Bunun sebebi ise  daha önce bahsettiğimiz gibi oldukça basit.

Firmanın bildiğiniz gibi Galaxy S ve Galaxy Note şeklinde iki ana amiral gemi serisi var, Galaxy S2’den sonra gelen Galaxy Note ise bu bağlamda hep bir sayı geride kaldı. Bu sebeple kafa karışıklığını yok etmek, aynı seri olduklarını belli etmek amacıyla Samsung, bu yıl Galaxy Note 6 olarak gelmesi beklenen telefonu S7 ve S7 edge ile denk olması açısından Galaxy Note 7 olarak sunacak.

Galaxy Note 7 Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Samsung'un yaptığı lansmanın ardından çıkış tarihi de elbette belli oldu. Amerika ve Avrupa'da 19 Ağustos'ta satışa çıkacak olan Samsung Galaxy Note 7, yarından itibaren ön satışa da çıkarılacak. Türkiye'ye gelecek olursak Türkiye lansman tarihi belli olmasa da 15 Ağustos ya da 22 Ağustos haftası gibi özel bir etkinlik bekliyoruz. 

Hemen ardından gümrük işlemlerini halledecek olan Samsung Türkiye, görünüşe göre en geç Ağustos’un son haftasında Samsung Galaxy Note 7’yi Türkiye pazarına sokacak gibi görünüyor. Yani en geç tam bir ay sonra Samsung Galaxy Note 7’yi teknoloji mağazalarında görebileceksiniz. Fiyatına gelecek olursak şu anda bir açıklama olmasa da Türkiye'de 3499TL ya da 3599TL gibi bir fiyat olabilme ihtimali oldukça yüksek.

Galaxy Note 7 Teknik Özellikleri

Samsung’un yeni kozu olacak olan büyük ekranlı canavarı Galaxy Note 7, oldukça sağlam özellikler ile geliyor.

5.7 inç boyutunda ve 2K (QHD) çözünürlüğünde Super AMOLED ekranı kıvrımlı (edge) olarak gelen Galaxy Note 7'de ilk defa HDR ekran desteği bulunuyor. Yani Galaxy S7 ailesine göre çok daha canlı ve çok daha keskin bir görüntü sunabilecek olan Galaxy Note 7, bu ekranı ise Corning Gorilla Glass 5 ile koruyor. Böylece hem çok daha iyi ekran hem de çok daha iyi bir korumaya sahip olabiliyor.

Donanım konusunda Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'deki Samsung Exynos 8890 Octa çipseti ile Mali-T880 MP12 grafik işlem birimi destek verecek. Amerika ve birkaç bölgede Qualcomm Snapdragon 820 ve Adreno 530 da bulunuyor olacak olan cihazın Türkiye'de Exynos modeli olacağını belirtmiş olalım. Ayrıca Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac bağlantılarını mümkün kılan Samsung Galaxy Note 7, pazara göre değişecek LTE Cat.12 / LTE Cat.10 ve LTE Cat.9​ bağlantılarını destekliyor olacak. Türkiye'de bu büyük ihtimalle Cat 9 olacaktır.

Bunların yanı sıra 4GB RAM ile desteklenecek olan cihazda depolama olarak 64GB ve128GB  gibi yüksek kapasiteler ile gelen cihazda tekrar MicroSD kart desteği de görebiliyoruz. Batarya noktasında 3.500mAh bataryayı tercih eden Samsung, S7 Edge'deki 3.600mAh'a göre ufalma olduğu görülse de Note 7 için yeterli bir batarya miktarı olduğunu söyleyebiliriz. Bu bataryayı hızlı şarj ile de destekleyecek olan Note 7, aynı zamanda hızlı kablosuz şarj desteği de olacak.

Boyut olarak 153.5 x 73.9 x 7.9mm​ gibi bir tasarım ayarlanmış olan Note 7, ağırlık konusunda 169gr gibi bir ağırlık ile geliyor.

Galaxy Note 7 Kamera Özellikleri

Samsung’un Galaxy S7 ve S7 edge modellerinde ön plana çıkardığı kamera teknolojisi aynı şekilde Galaxy Note 7’de de devam edecek. Yani 12MP f/1.7 diyafram açıklığı sunan, OIS destekli, 1/2.6 inç sensör boyutu ile 1.4µm piksel büyüklüğü sunan bir arka kamera ile 5MP f/1.7 22mm’lik bir ön kamera sunacak. Buna ekstra olarak HDR desteği de sunan Samsung, HDR ekranında çekmiş olduğunuz HDR videoları izleyebilme keyfini de sunuyor.

Ancak bu bağlamda ufak bir ekstramız var. İris tarayıcı olarak bilinen biyometrik göz tarama sistemini ilk defa ekleyecek olan Samsung, parmak izi okuyucusunun yanı sıra yüksek bir güvenlik önlemini de telefonuna getirmiş olacak. Hatta Samsung'un iddiasına göre iris tarama işlemi ile telefonu açmak 0.22sn gibi inanılmaz bir hıza sahip olacak.

Galaxy Note 7’nin SPen Özellikleri

SPen noktasında da oldukça yenilikler getiren Samsung, Note 5'te yaşanan ters sokma sorununu çözdüğünü söylemeliyiz. Aynı zamanda Note 7 ile gelen IP68 sertifikası sayesinde buna SPen noktasında da destek veren Samsung, ıslak zeminde ve direkt su teması noktasında da kullanabilme şansına sahip oluyorlar. Yani suyun altında Samsung Galaxy Note 7'yi SPen ile kullanmaya devam edebileceksiniz!

Samsung Galaxy Note 7'ye Özel Gear VR

Samsung Galaxy Note 7 USB Type C bağlantı portuna sahip olduğu için, bu sebeple kendine özel bir yeni Gear VR’ ile geliyor. Gear VR for Galaxy Note7​ adını taşıyan Gear VR, hem USB Type C hem de Micro USB bağlantısını destekliyor. Yani Note 7 için özel olsa da Gear VR destekleyen S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 ve S6 edge ile de kullanabileceksiniz.

Samsung Galaxy Note 7 Renk Seçenekleri

Son olarak da renk çeşitliliğine değinerek bu yazımızı noktalayalım. Samsung Galaxy Note 7, S7 ailesinde olduğu gibi Black Onyx (Siyah), Silver Titanium (Gümüş), Champange Gold (Altın) ve bu sefer yenilik olarak Blue Coral (Açık Mavi) renklerine sahip olacak.

Son olarak telefon hakkındaki görüşlerinizi yorumlardan bizlere iletmeyi unutmayın :)

BONUS:

Beklenen video sizlerle! Samsung'un yeni amiral gemisi Note 7'ye günlük hayatta gelebilecek testleri ve en sonunda tabiki Webtekno usulü testimizi uyguladık. Bizi şaşırtan Gorilla Glass 5 ekrana sahip Note 7'nin ilk düşmede kırılmasıydı. Keyifli izlemeler :) 

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0