Samsung Galaxy Note 9, Beklenenden 1 Ay Daha Erken Tanıtılacak

25
3
3
2
2
Samsung’un her yıl piyasaya sürdüğü ikinci amiral gemisi serisinin yeni üyesi Galaxy Note 9 için önümüzde sayılı günler kaldı. Cihaz, ABD’nin Federal İletişim Komisyonu tarafından resmen sertifikalandı. Samsung, küçük bir sürprizin peşinde.

Her sene iki amiral gemisi çıkartan Samsung, bu amiral gemilerinden birisini standart telefon boyutlarında, diğerini ise tablet-telefon hibriti olan özel boyutlarda sunuyor. Galaxy S ve Note serilerinin temel olarak ayrı tüketici kitlelerine seslenmesi, ayrıca Apple’ın Eylül aylarında yeni iPhone modellerini tanıtması bu stratejinin en somut dayanakları arasında yer alıyor. 

Geçtiğimiz yıllarda SM-N930 kod adıyla bilinen Note 7 ve SM-N950 kod adıyla bilinen Note 8 de yaz aylarında ABD’nin Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından resmi olarak sertifikalandırılmıştı. Bu yıl ise beklenenden 1 ay erken olacak şekilde SM-N960F adında yeni bir Samsung telefonu komisyondan sertifikayı kaptı. Model isimlerine dayanarak konuşacak olursak, bu cihazın Galaxy Note 9 olduğunu söyleyebiliriz.

Daha önceki yıllarda Temmuz ayının sonlarında listelenen Note cihazları bu kez Haziran ayında lisanslandılar. Bu da Samsung’un beklenenden daha erken bir tarihte resmi tanıtım etkinliğini düzenleyeceği anlamına geliyor. Örneğin Galaxy Note 8, 31 Temmuz 2017’de listelenmişti. Note 9’un beklenenden bir ay öncesinde, yani 25 Haziran 2018 tarihinde listelenmesi, firmanın elini çabuk tuttuğu anlamına geliyor. 

Bunun en temel nedeni önümüzdeki Eylül ayında Apple’ın iPhone X tasarım çizgilerine sahip üç yeni iPhone modeli tanıtacak olmasıdır. Ayrıca yakın zamanda katlanabilir akıllı telefon sınıfına geçiş yapacak Samsung’un 2018 yılı içerisinde ya da 2019 başında ek bir cihaz tanıtmasını da bekliyoruz. Samsung’un takvimi oldukça sıkışık görünüyor. Söz konusu 1 aylık erkene alma stratejisini, katlanabilir gövdeye sahip olacak Galaxy X için gerekli boşluğu yaratmak olarak da değerlendirebiliriz. Samsung hem Apple ile rekabetini alevlendirmek hem de yeni cihaz sınıflarına yer açmak istiyor.

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan söylentiler bize 9 Ağustos  2018 tarihini Galaxy Note 9 için tanıtım tarihi olarak nitelendirmişti. FCC’nin sertifikası gösteriyor ki Samsung’un bu etkinliği planlamak ve üretilen cihazları dünya çapına dağıtmak için 2 ayı var. Bu süre zarfında yapılacak sızıntıların da doğruluk oranları yüksek olacaktır.

Önümüzdeki haftalarda Samsung’un tanıtım tarihini kesin bir şekilde açıklamasını bekliyoruz. O vakte kadar elimize ulaşan bütün detayları size aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın :)

Kaynak : https://www.androidauthority.com/galaxy-note-9-fcc-approval-879802/
25
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
25
3
3
2
2