Samsung, Galaxy S10'da İris Tarayıcısı Teknolojisinden Vazgeçiyor

20
3
2
1
1
Samsung'un bir sonraki amiral gemisi Galaxy S10'la beraber, iris tarayıcı teknolojisinden vazgeçmesi bekleniyor. Şirketin ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına odaklandığı belirtildi.

Güney Kore merkezli teknoloji devi, ilk olarak geçtiğimiz yıl Galaxy S8 serisi ile beraber kullanıcılarına iris taraması ve yüz tanıma ile ekran kilidi açma seçenekleri sunmuştu. Samsung'un, Galaxy serisinin S10 modelinde ise sadece parmak izine yer vereceği düşünülüyor.

Güney Koreli şirketin geliştirdiği iris tarayıcısının, Apple'ın Face ID'sinin karşısında yavaş ve güvenilmez olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan birçok deneyde, Galaxy S8'in bir fotoğraf tarafından aldatılabildiğini görmüştük. Samsung, iris tanıma sistemini daha güvenli hale getirmek yerine kaldırmaya karar verdi.

Apple'ın Touch ID teknolojisini, iPhone X’in OLED ekranına koymak istediği ancak imalat zorluklarından dolayı seri üretime geçmeden kısa bir süre önce bundan vazgeçtiği iddia edilmişti. Bir parmak izi tarayıcısını, ekranına entegre eden ilk akıllı telefon üreticilerinden biri haline gelmek isteyen Samsung, bazı kullanıcıların ulaşması zor olan telefonun arkasındaki tarayıcı ihtiyacını da ortadan kaldırmış olacak.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/557597/samsung-face-id-galaxy-s10/
20
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
3
2
1
1