Samsung, Giriş Seviyesi Cihazlar İçin Kendi GPU'larını Tasarlayacak

12
1
0
0
0
Samsung, giriş seviyesi telefonları için ARM tabanıyla geliştirilen GPU'ları kullanıyordu. Yeni bir karar alarak, giriş seviyesi cihazları için kendi GPU'larını üreteceğini duyurdu.

Samsung, mobil sektörde bir süredir meseleleri kendi projeleriyle çözüyor. Galaxy S9'a hayat verecek Exynos yonga setleri de bunun bir örneğidir ve şirket CDMA patentleri nedeniyle sadece ABD'de Qualcomm kullanmakta. Exynos işlemcileri Samsung tarafından tasarlanırken yine de System-on-Chip'in bir parçası olarak Mali GPU'ları kullanıyorlar. (Mali, ARM tarafından tasarlanmış ve satılmış tasarımdır.) Samsung bunu değiştirmek istiyor ve WinFuture'un bir raporuna göre şirket yakında kendi cihazlarının GPU’larını tasarlayacak. Bu GPU'lar “amiral gemisi” olarak tanımlanıyor, bu da Güney Koreli devin en üst seviye cihazlara amiral gemisi seviyesinde grafik işleme performansı getirmesini istediğini gösteriyor.

Şirket, GPU tasarımlarının tek bir tasarımcı tarafından yapılmasını istiyor, bu nedenle LinkedIn’de bir iş ilanı bile yayınladı. Bu GPU'lar eninde sonunda sürücüsüz araçlara güç vermek için kullanılacakken, aynı zamanda makine öğrenimi ve derin öğrenme algoritmaları için ayrı bir avantaj sağlayacaktır. ARM, kendi grafik işleme ünitelerini tasarlayan ilk üreticilerden biri. Huawei bile Kirin yonga setlerinde ARM'nin Mali tasarım özelliklerini kullanıyor. İlginç olan şey, Samsung’un yalnızca düşük kaliteli cihazlar için bu GPU’ları üretmeyi planlamasıdır. Bakalım Samsung bu işin üstesinden gelebilecek mi?

Kaynak : https://www.xda-developers.com/samsung-custom-gpu-low-end-devices/
12
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
0
0
0