Samsung, Kırılmaz Telefon Ekranı Geliştirdiğini Duyurdu

30
21
4
4
2
Güney Koreli devin ekran ekran teknolojileri kolu olan Samsung Display, gerçekten kırılmaz bir ekran ürettiği iddiasıyla yeni teknolojisini tanıttı. Modern telefonların büyük kısmında bulunan sert bir cam yapısı yerine Samsung, esnek plastik takviyesi kullanıyor.

Son yıllarda üretilen amiral gemisi telefonların ekranları OLED teknolojisine sahip. Aynı zamanda LCD teknolojisine sahip cihazlar da üretiliyorlar ancak OLED paneller, LCD’lere kıyasla çevresel etmenlere karşı daha hassas oluyorlar. Fiziki yapılarından dolayı korunmaları da oldukça güç.

Samsung, geleceğin cihazlarında kullanılmak üzere yeni bir ekran koruma teknolojisi geliştirdi. Gorilla Glass gibi doğrudan sert bir cam yerine şirket, darbeleri emmesi için esnek plastik kullandı.

Aslında günümüz telefonların ekranlarını koruyan şey tam olarak sert cam değil, sentetik safirdir. Bu malzeme, aynı ölçülerdeki geleneksel camdan daha güçlü bir yapıya sahiptir. Her yeni dönemde daha da sertleşen malzemeler, OLED panelleri yüksek seviyelerdeki sağlamlıklarıyla korudular, ancak bir şey unutulmaya başlandı. Akıllı telefonların ekranları büyüyor, fiziksel olarak onları korumak imkansız hale geliyor. İşte Samsung’un geliştirdiği yeni teknoloji, esnek ekran yapısı sayesinde daha proaktif bir koruma sağlıyor. 

Samsung, yeni nesil ekran korumasının sertlik bakımından günümüzdeki sistemlere çok yakın olduğunu, fakat önemli ölçüde esnek olduğunu söylüyor. Aynı zamanda OLED panellerin en büyük sorunu olan aşırı sıcaklık ya da soğukluk gibi koşullar için de ek koruma sağlıyor. 

Plastik bir ekran teknolojisine karşı en büyük endişe, zamanla ekranın kolayca deforme olması. Camdan daha kolay çizilen bir yapısı olan plastik ekran, telefonların kullanım ömrünü düşürebilir. Samsung, beklentilerin tam aksine söz konusu teknolojisini otomotiv ve askeri alanlarda da kullanılabilir bir hale getirdiğini belirtti.

Galaxy Note 9 ve önümüzdeki yılın başında göreceğimiz Galaxy S10’da Samsung’un yeni ekran teknolojisi yer almayacak. Zaten bu iki cihazın tasarım aşaması sonlandırıldı. Samsung’un yine 2019’un ilk çeyrek sonunda tanıtmasını beklediğimiz katlanabilir Galaxy X cihazı, böyle bir teknoloji için çok uygun.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/samsung-unbreakable-display-certified-underwriters-laboratories
30
21
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
30
21
4
4
2