Samsung, Önümüzdeki Yıl Apple'ın A13 İşlemcisini Üretmeyi Planlıyor

14
3
3
0
0
Samsung'un ürettiği en son Apple işlemci, iPhone 6s serisinin yanı sıra Eylül 2015'te piyasaya sürülen Apple A9 yongasıydı. Daha sonra başka bir şirketin imal etmeye başladığı işlemcileri, önümüzdeki yıl Samsung üretmek istiyor.

Son olarak Apple A9 serisi işlemcileri üreten Samsung, daha sonrasında üretim hakkını Tayvan merkezli ve bağımsız bir şekilde dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan TSMC'ye kaptırmıştı. Şirket şu anda ise Apple A12 işlemcisinin üretimine devam etmekte.

DigiTimes'ın haberine göre Samsung, önümüzdeki yıl bu durumu değiştirmek istiyor. Tayvan merkezli TSMC'nin ise teknolojiyle ilişkili mevcut riskler nedeniyle 5,9 nanometre yonga üretimine, 2019'un ikinci yarısında başlayıp Samsung'a karşı oldukça büyük bir avantaj sağlama planları yaptığı belirtildi.

Samsung'un ise rakibi tarafından şu anda kullanılan entegre fan-out ambalaj teknolojisinin geliştirilmiş bir versiyonu üzerinde çalıştığı söylenmekte. Apple'ın, A13 işlemcisi üretiminde maliyetleri düşürmek adına iki şirkete de üretim izni vermesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Samsung-Apple-A13-processor-manufacturing_id106053
14
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
3
0
0