Samsung’un ‘İşte Budur’ Diyeceğiniz Çerçevesiz Galaxy S10 Prototipi Ortaya Çıktı

132
24
10
9
8
Samsung’un yeni nesil Galaxy S üyesi için trendleri alt üst edecek bir tasarım üzerinde çalıştığına dair söylentiler vardı. Gerçekleştirilen son sızıntıyla birlikte, eğer bu şekilde bir ekran gövde oranına sahip olacaksa, satış rekorları kıracak Galaxy S10 konsepti ortaya çıktı.

Bundan iki yıl önce piyasanın ilk çerçevesiz akıllı telefonunu sunan Xiaomi, büyük bir trendin başlangıcını yaptı. Ardından büyük üreticilerden Samsung sürece dahil olarak Infinity Display adında bir tasarımla sayısız ödül aldı. Bu tasarım çizgisi firmanın Galaxy S ve Note serilerinin yeni cihazlarında da uygulanmaya devam etti. Sonrasında Apple, iPhone X ile birlikte çerçevesiz ekrana bir çentik ekleyerek yeni bir akım başlattı. 20’yi aşkın çentikli cihazı gördüğümüz pazarda, Samsung ipleri yeniden eline alacağı bir tasarım üzerinde çalışıyor. Bu kez amaç, her zaman arzu edilen o gerçekten çerçevesiz ekranlı telefona kavuşmak. 

Üreticilerin çerçevelerden feragat ederken aşmaları gereken ön kamera ve çeşitli sensör sorunları da var. Geçtiğimiz yıl Synaptics, ekran altına gömülebilen parmak izi okuyucusunu duyurduğundan bu yana Samsung bu teknolojiyi stabil bir şekilde kullanmaya çalışıyor. Birazdan göreceğiniz Galaxy S10 konsepti bunu ilk kez göreceğimiz cihaz olabilir. 

Samsung, Infinity Display anlayışını çerçeveleri neredeyse yok edeceği bir hale getirmek üzere:

Bu prototipin ön tarafında herhangi bir ön kamera sensörü bulunmuyor gibi görünüyor. Oppo’nun ön kamerayı kızak bir sistemle telefonun üst tarafına gizleyen benzer bir sistemin bu prototipte denendiğinden bahsediliyor. Tüm bunlara alternatif olarak Samsung, elini taşın altına koyup, sensörlerin hepsini -kamera dahil- ekranın altına gömecek teknolojileri kendi bünyesinde de geliştirmiş olabilir. Şu ana kadar böyle bir detay gün yüzüne çıkmamıştı.  

Öte yandan iPhone X ile ilk kez gördüğümüz 3 boyutlu yüz algılama teknolojisinin Galaxy S10 ile birlikte Samsung cihazlarında da bulunacağı söyleniyor. Cihazın gövdesinde yer alan fiziksel butonlar da her zamanki yerlerinde duruyorlar. 

Önümüzde Galaxy S10 lansmanı için en az 6 ay var. Söz konusu prototipin geliştirilmesi adına bu vaktin yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Samsung eğer böyle bir modelle karşımıza çıkarsa önümüzdeki yıl ciddi satış rekorları kıracaktır.

Galaxy S10 hakkındaki detaylar netleştikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S10-prototype-design-leak_id105922
132
24
10
9
8
Emoji İle Tepki Ver
132
24
10
9
8