SEGA’nın Ürünlerini Satarken Verdiği Torbasında Bulunan Yıllardır Anlaşılmamış Gizli Mesaj Ortaya Çıktı!

1
0
0
0
0
SEGA’nın 2014 yılında kendi mağazalarından ürün satın alanlara verdiği poşetlerde bir gizli mesaj olduğu ortaya çıktı.

Oyun dünyasının en eski firmalarından biri olan SEGA, yaklaşık 2 yıl önce kendi mağazalarından SEGA ürünleri alan kullanıcılara SEGA logolu torbalar veriyordu. Klasik olarak her mağazanın satın alınan ürünlerin taşınabilmesi için verdiği bu torbalarda SEGA bir cinlik yaparak gizli mesaj sakladığı tam 2 yıl sonra ortaya çıkıt.

Özellikle yukarıda görünen torbada yer alan üst ve alt bardaki kare ve yuvarlak ikonların aslında mors alfabesiyle kotlanan bir gizli mesaj olduğu ortaya çıktı. “UFO Catcher is not a vending machine.” yani, “UFO Catcher bir otomat değildir” uyarısını torbalarına yerleştirmiş olan SEGA, farklı bir bilgi vermiş oldu. 

Konu ile ilgili açıklama yapan SEGA, mağazalarında ve özellikle uzak doğuda sıkıkla bulunan UFO Catcher isimli para atıp ürün kazanmaya çalıştığınız makinelerin bir otomat olmadığını, parayı attıktan sonra yeteneğinize bağlı olarak o hediyeyi kazanıp kazanmayacağınızın belli olacağını söylemiş. Yani, görünüşe göre uzak doğulu arkadaşlar bu UFO Catcher’da para atınca makinenin içindeki oyuncaklardan birini kesin kazanacağını düşünmüşler.

Fakat bildiğiniz gibi alışveriş merkezlerinde ve dinlenme tesislerinde bolca bulunan bu makineler teknik olarak bir para tuzağı olup 1TL atarak ürün yakalama ihtimalinizin çok düşük olduğunu bilmek gerek. SEGA’da bunu farklı bir yöntem ile aktarmayı tercih etmiş.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0