Siemens, 1965 Ford Mustang’ı Sürücüsüz Bir Yarış Arabasına Dönüştürdü

22
6
2
1
0
Son zamanlarda adını çokça duyar olduğumuz sürücüsüz araçlara, bir yenisi daha eklendi. Siemens’in bir festivalde sahneleyecek olduğu otonom araç, görücülerini çok şaşırtacağa benziyor.

Otonom otomobiller, teknolojinin bize kazandırdığı en önemli araçlar arasında muhtemelen ilk sıralardadır. Sahip oldukları donanım ve özellikler ile göz dolduran, merak uyandıran bu araçlara bir yenisi daha eklendi. Siemens’in bu yılki Goodwood Festival of Speed’e, klasik otomobiller ve otonom araçlar içerisine çıkaracağı 1965 Ford Mustang, özel bir teknoloji ile donatılmış durumda.

İngiltere’de bulunan bir bilim-mühendislik okulunun yardımı ile tasarlanan otonom araç, hassas yazılım ve donanımlarla da özgünleştirildi. Önceden nereye gideceğini bilecek olan Mustang, iç fotoğrafları henüz yayınlanmış olsa da şirketin sözcüsü, dijital eğilimlerin hala sürdürülebileceğini belirtti.

4.7 litrelik bir V8 motorunun kullanıldığı Mustang; 200, 225 veya 271 beygir gücüne sahip. Sekiz silindirin mevcut olduğu otonom araç, 12-15 Temmuz tarihleri arasında Googwood için yarışacak. Tekerleğin arkasına dahi kamera yerleştirmiş olan firmanın, sıralamada yerini nerede alacağı ise şu an için merak konusu.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/autonomous-1965-ford-mustang-goodwood-hillclimb/
22
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
6
2
1
0