Sıkıntılı Zamanlar Yaşıyorsanız Sizi Bir Nebze de Olsa Keyiflendirecek 7 Yöntem

63
36
15
10
2
Hepimiz dönem dönem bir şeylerden sıkılıyor ve keyifsiz hale geliyoruz. Bu tip dönemlerde modumuzu bir an önce yükseltmek oldukça önemli.

Aslında bakılırsa istemeye istemeye bile yapabileceğiniz bazı şeylerle, beyninizi kandırarak modunuzu tekrar yükseltmeye başarmanız mümkün. Psikoloji biliminin güzelliği de burada yatıyor.

İşte her biri gücünü psikolojiden alan, uyguladığınızda etkilerini göreceğiniz, sıkıntılarınızdan arındıracak 7 yöntem:

1. Yeni şeyler keşfedin

Modunuzun düşmesinin en büyük sebeplerinden biri monotonluk. Sürekli aynı aktiviteleri yapıyorsanız, bir gün aniden bu monotonluk sizi 100'den 0'a bile indirebilir. Dolayısıyla hemen yeni şeyler keşfedin, deneyin. Beyninizi şaşırtın, onu farklı aktivitelerle meşgul edin. Bu yeni bir hobi, yeni bir ülke de olabilir; işe/okula farklı bir yoldan yürümek de olabilir.

2. Eğlenceli bir çalma listesi hazırlayın

Müzik, gerçekten çok güçlü bir araç. Dinlediğiniz şarkılara göre ruh haliniz bile değişebilir. Siz de bu nedenle daha eğlenceli şarkıların bulunduğu bir çalma listesi oluşturun ve birkaç gün boyunca dinleyin, yavaş yavaş keyfinizin yerine geldiğini göreceksiniz.

3. Eğleneceğiniz aktiviteler ayarlayın

Vizyondaki filmlere göz atın, yakınınızdaki konserleri inceleyin, özellikle bu mevsimde sayıları iyice artan festivalleri takip edin. Hiçbirini yapamazsanız şehrin daha önce gitmediğiniz bir noktasına gidin ve gezin.

4. Aromaterapik kokulardan yararlanın

Aromaterapinin zihinsel olarak insanı rahatlattığı bilinen bir gerçek. Doğal olmasıyla da öne çıkan bu yöntemden faydalanmaya çalışın ve lavanta yağı gibi özel kokuları edinin.

5. Sizi meşgul edecek işler bulun

Odanızı düzenleyin, sokak kedileri için küçük bir kulübe hazırlayın, mama alıp köpeklere dağıtın, giymediğiniz kıyafetleri götürüp bağışlayın. 

6. Güneşe çıkın

Güneş sevmiyor olabilirsiniz, ancak mutsuzsanız nedeni muhtemelen güneşten faydalanmıyor olmanız. Evet hava sıcak, evet güneş yakıyor, evet belki de teniniz hassas; ancak yine de bir yolunu bulup güneş ışığına direkt olarak maruz kalmanız gerek. İnsanlar olarak güneşten uzak, dört duvar arasında yaşamaya elverişli türler değiliz; öyle olsak mantar olarak var olurduk. Dolayısıyla güneşe maruz kalın ve D vitamini seviyenizin düşmemesini sağlayın.

7. Sarılın

Arkadaşınız olur, sevgiliniz olur, ailenizden biri olur, akrabanız olur; gidin ve birilerine sarılın. Sarılmak sevgi hormonu olan oksitosinin salgılanmasını sağlıyor ve böylece vücudunuzu doğal yollardan faydalı bir kimyasalla doldurmuş oluyorsunuz.

63
36
15
10
2
Emoji İle Tepki Ver
63
36
15
10
2