Snapchat'in Yeni Özelliği ile Fotoğrafını Çektiğiniz Ürünleri Amazon'da Bulabileceksiniz

5
0
0
0
0
Snapchat, Google Lens benzeri bir özellik ile fotoğrafını çektiğiniz ürünlerin Amazon sayfasına ulaşmanızı sağlayacak.

Snapchat, uygulama üzerinden kullanıcıları Amazon ürünlerine ulaştıracak görsel bir arama motoru için çalışıyor. Henüz daha yayınlanmamış olan özellik, bir uygulama araştırmacısı tarafından tespit edildi. Snapchat’ın Android uygulamasının kodu üzerinden fark eden araştırmacı, durumu teknoloji sitesi TechCrunch'a bildirdi. Bir nesnenin fotoğrafının çekilmesi ile beraber devreye giren bir arama motoru, otomatik olarak ürünün Amazon bağlantısını bizlere sunacak.

Yeni özelliğin şirketin yeni CFO'su (Chief Financial Officer) Tim Stone'un çalışmalarından biri olduğu söylenmekte. Mayıs ayında göreve gelen Stone, aynı zamanda Amazon'un finans departmanından sorumlu başkan yardımcısı görevini de sürdürmektedir. 20 yıl boyunca Amazon'da çeşitli görevlerde bulunan Tim Stone, Amazon'da çalışmaya başladığında şirketin hisse senetleri 6 dolar seviyesindeydi ve 20 yıl içerisinde bu rakam 1600 dolara kadar yükseldi.

Bu özelliğin, Google Lens'in çalışma biçimine benzediği belirtildi. Ancak Snapchat, tanımlamayı yapmak için üçüncü taraf entegrasyonlarını kullanmayı tercih edecek gibi görünüyor. Snapchat şu an için özelliği doğrulamasa da daha önce buna benzer çalışmalar gerçekleştirdiği bilinmekte. Snapchat kötü bir ilk çeyrek geçirmiş ve 385 milyon dolarlık net zarar bildirmişti. Bazı iddialara göre ise bu hamle, Snapchat'in düzlüğe çıkması için son şanslarından biri olabilir.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/9/17549372/snapchat-feature-find-amazon-products-google-lens
5
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
0
0
0
0