SolarCity, Evlere Güneş Panellerinden Çatı Üretecek

3
1
1
0
0
Çatılara takılan güneş panellerinin modası geçti; devir solar çatı devri.

Tesla Motors ve SpaceX ile adını sık sık duyduğumuz teknoloji sektörünün genç dehası Elon Musk, ''SolarCity'' adlı şirketin de başındaki isim konumunda. SolarCity ile daha önceden önemli işlere imza atan ve şirketin adının duyulması konusunda sık sık katkılarda bulunan Musk, yeni projesi ile güneş enerjisinin değerlendirilmesi konusunda önemli bir adım daha atacak.

SolarCity, yeni projesi kapsamında solar çatılar üretecek. Ancak bu solar çatılar, güneş enerjisi panelleri bulunan bir çatıdan ziyade direkt güneş paneli olarak görev yapan bir çatı diyebiliriz.

İnsanların her sene evlerinin çatılarını değiştirdiği ya da çeşitli bakımlar sebebiyle masraf harcadıklarını söyleyen Musk, solar çatıların ise hem kurulum, hem bakım hem de verim olarak çok daha tercih edilebilir bir çözüm olacağını belirtmekte.

Söz konusu solar çatılar, müşterilerin istediği doğrultusunda farklı tasarımlarda da üretilebilecek. Solar çatılar şu an için SolarCity açısından başlangıç aşamasında olan bir proje konumunda. Birkaç hafta önce söz konusu projenin geliştirimesi için çalışmalara başlandığını belirten şirket CEO'su Peter Rive, önümüzdeki yılın ikinci yarısında üretime geçebileceklerini belirtmekte.

3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0