Son Bir Yılda Talep Patlaması Yaşayan Drone Ehliyeti Nasıl Alınır?

12
5
2
2
1
Drone'lar hayatımızın her alanında kullanılır oldu. Taşımacılık, kamera ve sırf hobi olarak dahi ülkemizde binlerce hayranı ve meraklısı bulunan drone ehliyeti nasıl alınıyor?

Daha yeni bir teknolojiyken ulaşılması güç ve pahalı bir oyuncak olan drone teknolojisi, günümüzde daha erişilebilir durumda. Üstelik hayatın her alanında artık olmazsa olmazlar arasına girmeye başlayan drone teknolojisini profesyonel bir işe çevirme ihtimaliniz var.

Drone Ehliyeti Nedir ve Nasıl Alınır?

23 Şubat 2016 tarihinde Sivil Havacılık Müdürlüğü'nün aldığı karara göre, 500 gram ağırlığında ve bu ağırlığın üzerinde drone kullanan ve bunu ticari amaçla yapan kişiler ehliyet sahibi olmak zorundalar.

Bu ehliyeti almak için neler yapmanız gerektiği konusunda Türkiye Drone Ligi (TDL) kurucularından Can Tayfun çeşitli bilgiler vererek açıklamalarda bulundu: "İlk olarak ticari olarak drone kullanmak isteyenlerin 12 saatlik bir eğitimi olan bu ehliyete sahip olması gerekiyor. Hobi amaçlı olanlarda böyle bir zorunluluk yok. Drone kullanırken de belli başlı kurallara uyulması gerekiyor. Kalabalık alanlarda, havaalanı yakınlarında, spor müsabakalarını oynandığı alanlarda uçmak yasak. Bunların bilgisi zaten eğitimde veriliyor. Şayet bu kurallara uyulmazsa çok ağır cezalarla karşılaşılabilir."

Konuşmasının diğer kısmında ise drone kullanımını sporcu olarak yapmak isteyenler için de önemli bilgiler verdi: "Türkiye’de drone sporu regüle oldu. Türkiye Hava Sporları Federasyonu’na bağlandı. Buraya bağlı çeşitli kulüpler var. İsteyenler buralardan drone pilotu lisansı alabiliyor. Bunun için de öncelikle yeterliliklere bakılıyor."

Eğer ki sizin de bu konuda bir merakınız veya ilginiz varsa buraya tıklayarak İnsansız Hava Aracı Kayıt Sistemi'ne ulaşabilirsiniz.

12
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
5
2
2
1