Son Dakika: ÖSYM, Yabancı Dil Sınavıyla İlgili Değişikliğe Gitti

24
9
4
2
0
ÖSYM, YDS'ye hazırlanan adaylar için oldukça sevindirici bir gelişmeye imza attı. Buna göre yılda iki kere düzenlenen Yabancı Dil Sınavı, artık 3 kere düzenlenecek.

ÖSYM başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamayla YDS'ye hazırlanan adaylara müjdeli bir haber verdi. YDS'nin bu yıl üç kez yapılacağını belirten Özer, sınav tarihini ise 2 Aralık 2018 olarak belirlediklerini açıkladı. Normal şartlarda ilkbahar ve sonbahar aylarında yılda iki kez yapılan sınav, artık kış aylarında da düzenlenecek.

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Özer şunları söyledi:

"ÖSYM, 2 Aralık 2018 tarihine üçüncü bir YDS daha koydu. Böylece yılda iki kez yapılan YDS sayısı üçe çıkmış oldu. ÖSYM bu kararı ile sınav takviminde yeni bir güncelleme yaptı. Diğer sınav türleri için de sınav takvimimizin elverdiği ölçüde bunu yapabilmeyi hedefliyoruz. Böylece adaylar bir şekilde önceki sınavları kaçırmışlarsa veya yeni bir skora ihtiyaç duyduklarında uzun süre beklemek zorunda kalmayacaklar."

Özellikle açıklamanın son kısmı adaylar için fazlasıyla umut verici. Bir sene içerisinde fazlasıyla strese giren ve hayatlarını önemli ölçüde etkileyecek olan bir sınava girmek durumunda kalan öğrenciler, bu sayede emeklerinin karşılığını çok geçmeden tekrar alabilecekler. Bu açıdan sınavlar arasındaki sürenin kısaltılmasının öğrenciler için olumlu olacağını söylemek mümkün.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/osymden-son-dakika-yds-karari-2535634/
24
9
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
9
4
2
0