Sony, Akıllı Telefonlarda 48MP Fotoğraf Çekebilen Sensörleri Duyurdu

40
12
5
2
2
Dünyanın en büyük görüntü sensörü tedarikçilerinden olan Sony, akıllı telefonlardaki fotoğraf deneyimini bir üst seviyeye taşıması beklenen yeniliği duyurdu.

Artık akıllı telefonlardaki fotoğraf çekme deneyimi büyük bir gelişim göstermeye devam ediyor. Bununla birlikte, son yıllarda genelde donanımsal yeniliklerden ziyade yapay zeka gibi, akıllı ışık ve kontrast modları gibi yazılımsal yeniliklerle karşılaşıyorduk.

Akıllı telefon firmalarının birçoğuna görüntü sensörü tedarik eden Sony, yepyeni bir sensör üzerinde çalışıyor. IMX586 adı verilen bu yeni sensör sayesinde, akıllı telefonların bu güne değin eriştiği en küçük boyuttaki piksel elde ediliyor: 0.8 mikrometre. Bu da 48 megapiksellik fotoğraflar çekebileceğimiz anlamına geliyor.

Sony IMX586'nın dağıtımlarına önümüzdeki eylül ayında başlanacak. Buna karşın, Sony'nin kendi telefonlarında veya tedarik sağladığı diğer firmalarda bu teknolojinin ne zaman kullanılacağı belirsiz.

Görüntü Sensörü Nedir?

Görüntü sensörü, fotoğrafı çekilecek olan nesnelerden yansıyan ışığı sinyale dönüştüren devrelerdir. Gelen ışık hüzmeleri bu sensörle voltaj üretir. Sensör tarafından üretilen her bir voltaj, bir piksele denk gelir. Özetle daha çok piksel, daha net görüntü demektir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Sony-IMX586-smartphone-image-sensor_id106881
40
12
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
40
12
5
2
2