Sony, Çapraz Platform Desteği Konusunda İnatçı Tavrını Değiştirmiyor

8
6
3
1
1
Sony, oyuncuların çapraz platform desteği konusundaki isteklerini cevapsız bırakıyor. Geliştiriciler de bu konudaki görüşlerini açıkladı ve tepkilerini gösterdi ama Sony sanıyoruz bu kararı vermemekte kararlı.

Battle royale çılgınlığı, 2018’in en çok oynanan oyun türlerinden biri olarak sesini duyurmuşken, Sony’nin yaşattığı hayal kırıklıklarından söz etmek gerekiyor. Sony, beklenen çapraz platform desteği konusunda çok gönülsüz davranıyor. Bu aslında onların yeni politikası değil, bunu yıllardır yapıyorlar. Ama her zamankinden daha fazla oyunun geliştirilmesi ile bu duruş daha belirgin ve daha yıkıcı hale geliyor. Fortnite, Rocket League ve Minecraft gibi oyunlar bu konuya dikkat çekiyor ve Sony cevap vermemek konusunda ısrar ediyor. Rocket League’in geçtiğimiz yıldan beri Xbox One ve PS4 arasında çapraz platform desteği alabilmesi için oyunculardan talepler geliyor fakat Sony çizgisini bozmuyor.

Microsoft, tüm oyunlarını "Play Anywhere" ile PC'ye aktarmayı taahhüt etmemişti ve yeni oyunlar yayınlanacak üç farklı platforma sahipti: PC, PS4 ve Xbox One. Ama Microsoft bu konuda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Meselenin gerçeği bu kararın kimseye, özellikle de Sony'ye faydasının olmaması. Bu, çapraz platform desteğinin onaylanmaması  Xbox-PC ve PS4-PC topluluklarının oluşmasına neden oluyor. Sony’nin Ceo’su PS4’ün ekosistemini bozmak istemediklerini, başka bir yerden ürün ya da oyun satın alma fikrinden korktuklarını açıkladı.  

Artık Microsoft ve Nintendo'nun birlikte çalıştığı güzel projeler var ve PC oyuncuları Switch ve mobil cihazlarla mutlu bir şekilde oyun oynuyorlar. Epic ve Bethesda gibi büyük geliştiriciler de Sony’nin çapraz platform desteği konusunda gerekli çalışmaları yapmaları gerektiğini söylüyor.

Kaynak : http://www.ign.com/articles/2018/07/02/sonys-stubborn-stance-on-cross-play-is-embarrassing
8
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
6
3
1
1