Sosyal Medya Fenomenleri Bir Videodan Dünyaları Kazanıyorlar

1
0
0
0
0
Sosyal medyada milyonlarca takipçi ile fenomenleşen ünlülerin tahmini reklam gelirleri açıklandı.

Bundan yıllar önce ünlü denildiğinde akla genellikle 4 farklı insan tipi gelirdi. Ya şarkıcı, ya futbolcu ya da basketbolcu, ya manken ya da aktör ve b düşünürdük. Ancak artık sosyal medya denen oluşumun hayatımızda önemli yer alması ile Vine, Instagram, Facebook, YouTube gibi birçok farklı sosyal medya mecralarından ünlü sayısı artmaya başladı. Hatta Instagram ve YouTube gibi daha popüler platformda olan ünlüler birçok aktör, aktris ve futbolculardan daha fazla popüler olmaya başladı.

Hal böyle olunca durumun öneminin farkında olan markalar televizyona binlerce milyonlarca liralar harcamak yerine bu paraları bu sosyal medya ünlülerine vererek çok daha efektif bir reklam sağlıyor. Hatta viral çalışmalar ile ön plana çıkan bu markaların ne kadar bütçe ayırdıkları ise ortaya çıktı. Bu noktada araştırma yapan New York Times gazetesine göre Kim Kardashian gibi oldukça popüler sosyal medya ünlülerinin aldığı rakamlar şöyle;

3 Milyon’dan fazla takipçiye sahip olan YouTube ünlüleri bu bağlamda en fazla ücrete tabii iken ortalama 187.500 Dolar reklam başına gelir alıyorlar. Instagram, Snapchat, Vine vb ortamlarda yapılan reklamlar ise 75.000 Dolar, Twitter paylaşımından 30.000 Dolar gibi yüksek miktarlarda gelirlere sahipler.

Takipçi Sayısı 50 binden başlayıp 500.000-1M arasında değişen kişiler ise YouTube’da 2.500 Dolar, Instagram ve diğer platformlarda 1.000 Dolar ve Twitter paylaşımında ise 400 Dolar kazanıyorlarmış. Tabii bu bilgiler ortalama değerler, birçok ünlü bu miktarlardan çok daha fazla kazanabiliyor mesela. Ama aynı şekilde daha az da kazananlar var tabii.

Sonuç olarak sosyal medya artık hem eğlence ve zaman geçirme aracı iken binlerce, belki de milyonlarca kişinin sağlam paralar kazandığı bir ortam haline geldi.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0