SpaceX, ABD Hava Kuvvetleri’nin Askeri Uydusunu Fırlatmak İçin 130 Milyon Dolarlık Teklif Aldı!

15
5
3
0
0
Ulusal güvenlik alanında iyice güvenilir bir hale gelmeye başlayan SpaceX, şirket tarihinin en büyük anlaşmalarından birini aldı. Anlaşmaya göre SpaceX, ABD Hava Kuvvetleri'nin askeri uydusunu tam 130 milyon dolar karşılığında fırlatacak.

ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan resmi açıklamada, Air Force Space Command-52 (AFSPC-52) adlı uyduyu fırlatma görevinin, SpaceX’in Falcon Heavy roketi ile gerçekleştirileceği duyuruldu.

AFSPC-52'nin, 2020 yazında veya sonbaharında yörüngeye gönderilmesi bekleniyor. SpaceX, görevi alabilmek için Boeing ve Lockheed Martin’in kurduğu ULA ortaklığıyla yarıştı. SpaceX'in bu mücadeleden üstün çıkmasının en olası nedeni olarak, maliyetinin çok düşük olması gösteriliyor. 

Nitekim SpaceX’e görev karşılığında 130 milyon dolar ödenecek. Görev ULA ortaklığına verilmiş olsaydı, Delta IV Heavy ile yapılacak yolculuk için ordu tarafından ödenmesi gereken miktar 350 milyon dolar olacaktı.

SpaceX'e göre Falcon Heavy, şu an için dünyadaki en güçlü roket konumunda. ABD ordusu da aynı fikirde olacak ki, daha henüz bir başarılı teste (Tesla Roadster'in uzaya gönderilmesi) sahip olan Falcon Heavy'ye güvenmeye karar vermiş görünüyor. Tabii Falcon Heavy'nin motor sistemlerinin, 50'den fazla başarılı uçuş gerçekleştiren Falcon 9 ile aynı olması da bunda bir etken.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/spacex-lands-air-force-falcon-heavy-launch-contract/
15
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
3
0
0