SpaceX İnsanları Uzaya Taşıma Hayalini Bir Başka Bahara Erteledi

0
0
0
0
0
SpaceX İnsanları Uzaya Taşıma Hayalini Bir Başka Bahara Erteledi
NASA ve SpaceX'in 2017'de uzaya astronot götüreceği uçuşlar Eylül ayında gerçekleşen Falcon 9 patlaması nedeniyle 2018 yılına ertelendi.

İnsanlığın uzayla tanışması konusunda ortak olarak önemli çalışmalar yürüten Elon Musk'ın SpaceX'i ve NASA, 2017 yılında birlikte uzaya astronot taşımayla ilgili planlar kuruyordu ancak Falcon 9'un patlaması ve SpaceX'in bu konuyla ilgili ciddi hasar alması üzerine SpaceX ve NASA ortaklığıyla gerçekleşecek astronotların uzaya gönderilmesi planı ertelendi.

Geçtiğimiz günlerde SpaceX, Falcon 9'un patlaması ve Facebook'a ait uydunun kullanılamaz hale gelmesi olayından sonraki ilk uçuşunu yapmaya hazırlanırken bu uçuşunu da bir ay ileriye ertelemişti. Anlaşılan şirket risk almadan kendinden emin bir şekilde faaliyetlerine devam etmek istiyor.

Son açıklamaya göre 2017'nin son çeyreğinde yapılması beklenen uçuşlar, 2018 yılının Mayıs ayına kadar ertelendi. SpaceX, benzer bir patlama olayını yaşamamak ve daha büyük hasarlar olmaması için Mayıs 2018'e kadar uzaya insan taşımayacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0