Standart Bir Kobra Yılanının Zehrini Sinek Isırığı Gibi Gösterecek Dünyanın En Zehirli 3 Yılanı

168
15
14
7
7
Tek bir ısırığındaki zehir ile küçük bir sınıftan koca bir mahalleyi yok edebilme potansiyeline kadar sıralanmış en tehlikeli 3 yılan türü.

Geçtiğimiz günlerde ünlü ilizyonist Aref Ghafouri’nin gösterisi için yetiştirdiği son derece zehirli bir kobra yılanı tarafından sokulduğunu ve apar topar hastaneye kaldırılmasının ardından panzehir için Mısır’a gittiğini duyurmuştuk. Gündem zehirli yılan üstünde olduğunda ise kobra yılanın zehrini solda sıfır bırakacak dünyanın en ölümcül 3 yılanını sizler için listeledik.

Kara Mamba (Black Mamba)

Kritik anlarda rakip takımları tek bir son dakika basketi ile adeta öldüren efsanevi Nba oyuncusu Kobe Bryant’ın da lakabı olan bu yılan türü, dünyanın en zehirli ve tehlikeli yılanlarından biri olarak lanse ediliyor. Tek bir ısırığında ortalama 25 insanı öldürecek kadar zehir barındıran kara mamba, avına ya da hedefine tek bir ısırık ile 100 ila 125 mg arası zehir enjekte edebiliyor. Bu zehrin 0.25 mg’mı bile damara ulaşırsa bir insanı öldürmeye yeterken bu karanlık gölge, küçük bir orduyu öldürebilecek zehri tek bir ısırığında salgılayabiliyor. Üstelik bu ısırık ile gerçekleşen ölümler 15 dakika ila 3 saat arasında gerçekleşiyor. Son derece ölümcül olan zehri yetmezmiş gibi yeryüzünün en hızlı yılanı olma özelliğini taşıyan kara mamba, saatte ortalama 20 km hızla hareket ederek hedeflerini kolaylıkla avlayabiliyor.

İçbölge Taypanı (Inland Tapian)

Tek bir ısırığından aktarılan zehrin 100 insanı ya da 250.000 fareyi öldürebileceği hesaplanan Taypan, zehri ile gözümüzde büyüttüğümüz standart bir kobradan tam 50 kat daha güçlü bir zehre sahip. Neyse ki doğaları gereği insana karşı agresif bir tavrı olmayan bu yılan türü yine de kazara bir insanı ısırırsa, zehirlenen kişinin ölmesi en fazla 45 dakika sürüyor.

Belcher Deniz Yılanı

Sırada listemizin zehri ile en güçlü kabul edilen yılanı var. Belcher Deniz Yılanı, zehrini kullanmak konusunda pek cömert olmasa da kullandığı durumlarda ürettiği zehrin birkaç miligramı dahi 1000 insanı öldürecek güçte. Tek başına koca bir orduyu yok edebilecek güce sahip zehri bulunan bu yılan, her ne kadar saldırgan bir karakterde olmasa da kimi zaman şanssız balıkçılar kendisiyle ve meşhur ısırığı ile tanışabiliyor.

Kaynak : https://mypet.net/most-venomous-snakes/
168
15
14
7
7
Emoji İle Tepki Ver
168
15
14
7
7