Steam'e Rakip Olacağı Söylenen WeGame, Dünya Çapında Yayınlanacak

35
9
9
4
3
Steam'e rakip platform olarak ses getiren WeGame dünya çapında yayınlanmak için hazırlanıyor. Tencent'in sahibi olduğu WeGame, Nisan ayında Don't Starve Together ile başarısını bir adım ileri götürdü.

Dünya çapında en ünlü dijital oyun dağıtım platformu olarak bilinen Steam’in rakipleri yavaş yavaş büyümeye başlıyor. Geçtiğimiz yıl Çin’in ünlü oyun firması Tencent, Steam’e rakip platform olarak WeGame’i duyurdu. Sektördeki yerini aldığı günden beri WeGame oyun platfromunun uluslararası versiyonun çıkıp çıkmayacağı konusunda soru işaretleri vardı.


Çinli oyun devi Tencent şimdi WeGame'in uluslararası bir versiyonunu yayınlama hazırlanıyor ve bu senaryoyu gerçeğe dönüştürüyor. Şu anda Çin'e özel olan sosyal platformun uluslararası versiyonu önce Hong Kong'da başlayacak. Tencent sözcüsü konu ile ilgili “WeGame'in Hong Kong versiyonu şu anda geliştiriliyor. Bu sürüm, denizaşırı kullanıcılar için mevcut olacak ve bu platformu küresel pazara daha fazla Çin yapımı oyunlar getirmek için kullanacağız" dedi. WeGame’in halihazırda 220 adet indirilebilir içeriği bulunmakta ve Nisan ayında Don’t Starve Together’ın 2 milyonluk indirme sayısı ile de başarısını gösterdi.

WeGame biraz mütevazı bir profile sahip fakat Tencent, League of Legends’ın sahibi Riot Games'in, mobil oyun şirketi Supercell'in, Activision Blizzard'ın, Robot Entertainment'ın ve daha birçok şirketin sahibi. Şirketin 2016 yılı için toplam geliri 22 milyar dolar olarak biliniyor. Tencent Çin'in oyun devi olarak bilinse de dünya çapında büyük başarılara adım atan başarılı bir firma. Son yılların en önemli anlaşmalarına imza atmış olan bu firma, WeGame ile hedeflediklerine ulaşabilecek mi merak ediyoruz.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/tencent-plans-to-take-its-steam-like-wegame-store-global/
35
9
9
4
3
Emoji İle Tepki Ver
35
9
9
4
3